Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Još jedan prvotimac igra posljednje utakmice za Hajduk, transfer je na vidiku

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 04.05.24. | 08:01

Na Poljud je došao 2018. godine, došlo je vrijeme za rastanak, a Bijeli bi mogli zaraditi

Kako je Hajduk ispao iz utrke za prvaka i neće obraniti Kup, fokus javnosti okrenuo se, čim je to postalo jasno, na to kako će Bijeli izgledati iduće sezone. Utakmica s Varaždinom ove nedjelje na Poljudu je totalno u drugom planu osim što je Jure Ivanković kao trener dobio zadatak slaganja momčadi tako da se vidi tko bi mogao ostati iduće sezone uz promociju par mladih kao što su Noa Skoko i najnovije Bruno Durdov.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prave se razne kombinacije u rubrici odlasci/dolasci i prije nego što je završila sezona i počeo prijelazni rok. Izvjesno je da će oni koji su podbacili te oni kojima se bliži kraj ugovora i posudbe otići, ali ima onih na kojima bi se moglo zaraditi.

Već smo spominjali Rokasa Pukštasa koji bi mogao biti ovoljetni Hajdukov bingo, ali još je jedan prvotimac najvjerojatnije na odlasku iako ima još dvije godine ugovora.

Emir Sahiti, zahvalan je igrač, jedan od najbržih u Hajduku, može pokriti obje krilne pozicije, a golovi koje postiže u pravilu su izvanserijski.

"Ne sjećam se kad sam zabio običan gol", pričao nam je Sahiti ove zime na pripremama u Umagu kada je imao samo jednu želju, postati prvak što se neće dogoditi ove sezone.

U jesenskom dijelu imao je četiri gola u prvenstvu, dva u Kupu i još dvije asistencije, ali u proljeće nije bio produktivan što se tiče golova, upisao je četiri dodavanja za pogodak. Pamti se da je protiv Slaven Belupa imao tri asistencije što se rijetko viđa.

Momčadski je igrač, spreman prihvatiti i klupu što se događalo u drugom dijelu prvenstva kada je Hajduk ojačao konkurenciju, a treneri imali svoje ideje.

Pamti se njegov pogodak Dinamu za pobjedu u listopadu kada je pobjegao s centra i atraktivno zabio. Golovi u Derbiju su posebno na cijeni, jer tu se vidi koliko igrač može, pa premda Sahiti nije odigrao drugi dio kao što zna, minuli rad drži mu vrijednost. Transfermarkt ga cijeni na 2,3 milijuna eura, no za vjerovati je da Bijeli mogu dobiti i više umijećem pregovaranja.

Prije dvije godine bio je blizu prelaska u HSV, no taj se transfer nije realizirao, nego je kosovski reprezentativac ostao na Poljudu. Od 2018. godine je u Splitu kada je došao u Hajduk II, izuzevši posudbu u Šibeniku. U gradu pod Marjanom našao je ljubav svog života, sretni par očekuje i prinovu.

Za Sahitija bi bilo lijepo, ako je već na odlasku, da se u preostale četiri utakmice upiše među strijelce i time još pojača interes klubova koji ga prate. U najboljim je godinama, s 25 je dosegnuo zrelost i došlo je vrijeme za transfer.

Ove zime kada su kosovski mediji objavili da želi otići na ljeto, objasnio nam je kako je to malo nespretno ispalo, ali je i rekao:

"Ako dođe ponuda koja će zadovoljiti klub i mene, sjest ću s predsjednikom i sportskim direktorom", poručio je tada.

Predsjednik se promijenio, sportski direktor Mindaugas Nikoličius ostao da bi završio poslove koje je započeo, a jedan od njih mogla bi biti i prodaja Sahitija koji je u Hajduku u 113 nastupa (85 kao starter) zabio 18 golova i upisao 18 asistencija.



Tagovi

HajdukEmir SahitiMindaugas NikoličiusJure IvankovićNK VaraždinHrvatska nogometna ligaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti