Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Još jedan Hrvat u Gziri: Zadranin napustio Široki i otišao na Maltu, potpisao je dvogodišnji ugovor

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.01.22. | 11:21

Bivši igrač Zadra, Lokomotive i Osijeka odlazi na jug Europe.

Bivši igrač Zadra, Lokomotive i Osijeka, Toni Kolega, nakon svega šest mjeseci u Širokom Brijegu napušta klub i karijeru nastavlja u Gziri United. S malteškim klubom, koji simpatizerima Hajduka nije ostao u dobrom sjećanju, potpisao je dvogodišnji ugovor.

Kolega je na počeku sezone stigao u Široki iz Rudeša, ali je u jesenskom dijelu sezone skupio svega devet nastupa za klub (bez učinka). U Gziru odlazi kao slobodan igrač, a tamo će ga dočekati trojica Hrvata – Darijan Žarkov, Antonio Pavić i Marko Ćosić.

Gzira je trenutno peta momčad malteške Premier lige. Za vodećim Hiberniansom zaostaju 12 bodova, a ovog vikenda na domaćem terenu dočekuju Vallettu.

Klub je osnovan prije 75 godina, jedini trofej u klupskoj povijesti osvojili su prije skoro 50 godina (Kup, sezona 72/73.), a vjerojatno najveću pobjedu u povijesti kluba ostvarili su prije nepune tri godine kad su na Poljudu svladali Hajduk u prvom pretkolu Europske lige. Pred više od 18 tisuća gledatelja stigli su do 1:3 pobjede, heroj je bio danas 34-godišnji Bjelokošćanin Hamed Kone koji je već pola godine bez kluba, a u sljedećoj fazi natjecanja ispali su od latvijskog prvoligaša Ventspilsa ukupnim rezultatom 2:6.

Prošlu sezonu okončali su na trećem mjestu, a dovođenjem hrvatskog kvarteta nastojat će osigurati mjesto koje ih može odvesti u Europu.

Kolega ostavlja Široki na petom mjestu BiH Premijer lige, a prvo ime spomenutog kluba u prvom dijelu sezone je Tonći Mujan koji je s četiri pogotka i četiri asistencije prvi strijelac i asistent Širokog ove sezone.



Tagovi

Gzira UnitedtransferiŠiroki Brijeg

Ostale Vijesti