ANNEGRET HILSE Action Images
ANNEGRET HILSE Action Images

Jesse, Marsch van? Leipzig ozbiljno razmišlja o promjeni trenera

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.12.21. | 17:05

Utakmice Leipziga u njegovom mandatu najčešće završavaju porazom, uprava gubi strpljenje.

Jučerašnji Leipzigov poraz od Union Berlina bio je njihov treći uzastopni u Bundesligi i izgleda da uprava Crvenih bikova gubi strpljenje po pitanju trenera Jesseja Marscha koji je momčad preuzeo ovog ljeta, nakon odlaska Juliana Naglesmanna u Bayern.

U dosadašnjih 23 susreta pod vodstvom 48-godišnjeg Amerikanca Leipzig je upisao devet pobjeda, četiri remija i čak devet poraza. Istina je da su momčad ovog ljeta napustili veoma bitni igrači poput Upamecana, Konatea i Sabitzera, ali je i na pojačanja potrošeno više od 100 milijuna eura, pa se trenutno 11. mjesto na tablici Bundeslige može smatrati velikim podbačajem.

Čelni čovjek sportskog sektora kluba Oliver Mintzlaff nakon jučerašnjeg poraza nije krio razočaranje i istaknuo je kako Leipzig ima momčad koja bi se trebala boriti za top 4 pozicije. Prema posljednjim tvrdnjama medija, otkaz će se Marschu uručiti čim mu u Leipzigu pronađu nasljednika.

Podsjetimo, Amerikanac je trenersku karijeru počeo graditi u MLS-u na čelu Montreal Impactsa i New York Red Bullsa, a prije nego što je preuzeo RB Salzburg s kojim je postigao najzapaženije rezultate, godinu dana je bio asistent Ralfu Rangnicku u Leipzigu.

Sada kada je Rangnick preuzeo Manchester United, a Marsch pleše po rubu otkaza, neki predviđaju obnavljanje njihove suradnje na Old Traffordu. Tko zna, možda se ispostavi da mu nešto manje izložena pozicija u stručnom stožeru ipak više odgovara.

 


Tagovi

Jesse MarschRB Leipzig

Ostale Vijesti