Jedino logično - Chapecoense pobjednik Copa Sudamericana

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 04.12.16. | 11:00

CONMEBOL je potvrdio ono što je Atletico Nacional od njega tražio.

Vršitelj dužnosti predsjednika Chapecoensea Ivan Tozzo otkrio je da je Južnoamerička nogometna federacija službeno potvrdila da će njegova momčad biti proglašena pobjednikom Copa Sudamericana.

To znači i da će Chapecoense sljedeće godine imati premijerni nastup u najjačem takmičenju u Južnoj Americi Copa Libertadores. Ove odluke biće od velike pomoći malenom klubu, jer bi sudjelovanje u tamošnjoj Ligi prvaka omogućilo Chapecoenseu da zaradi novac i proba ponovo izgraditi klub, nakon tragične zrakoplovne nesreće.

“CONMEBOL nas je proglasio pobjednikom Kopa Sudamericana. Klub će zbog toga dobiti 6.500.000 eura i to nam je već obećano. Ne znam samo hoće li i kada biti organizirana svečanost uručenja trofeja”, rekao je Tozzo za brazilske medije.

Podsjetimo, nakon tragičnog pada zrakoplova s nogometašima brazilske momčadi, Atletico Nacional, kolumbijski klub protiv kojeg je Chapecoense trebao igrati u finalu Cupa Sudamericana, je pozvao južnoameričku nogometnu federaciju da trofej uruči brazilskoj momčadi.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

ChapecoenseCopa Sudamericana

Ostale Vijesti