Jedan od najboljih igrača Prve HNL nakon pandemije stiže u Lokomotivu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.07.20. | 09:25

To je sada vrlo izvjesna stvar.

Najzaslužniji čovjek za pravi preporod NK Varaždina u post-korona eri, uz trenera Samira Toplaka, definitivno je Domagoj Drožđek.

Krilni napadač i rođeni Varaždinac glavna je Toplakova poluga u napadu, a samo ovlaš pogled na njegovu statistiku dovoljno govori sam za sebe. U osam odigranih utakmica, 24-godišnjak je zabio šest golova i to protiv kakvih suparnika i od kakve važnosti.

Zabijao je Drožđek dva komada u pobjedi nad Hajdukom na Poljudu (3:2), potom je jedan utrpao Istri (3:0), da bi zatim dvije utakmice pauzirao, a zatim zabio tri pobjedonosna gola – Slavenu, Gorici i Osijeku u pretposljednjm kolu Prve HNL odigranom minulog vikenda.

Drožđek je, inače, bio najbolji igrač Druge HNL kada Varaždinci nisu uspjeli izboriti plasman u najjači rang hrvatskog nogometa u sezoni 2017./18. Tog ljeta ga je otkupila Lokomotiva za 250 tisuća eura (prema Transfermarktu), ali nakon godinu i pol dana slabije minutaže na Kajzerici, vraćen je natrag ove zime na posudbu u rodni Varaždin.

Nakon samo pola godine i sjajnih predstava ovaj nogometaš koji je dio karijere proveo u omladinskim pogonima zagrebačkog Dinama i dortmundske Borussije, po okončanju sezone vratit će se u Lokomotivu.

To je potvrdio sportski direktor 'lokosa', Božidar Šikić.

„Kad već toliko inzistirate, onda ću vam reći da je Drožđekov povratak u Lokomotivu najvjerojatnija opcija! Odlično je iskoristio sezonu na posudbi, isprofilirao se u Varaždinu u odličnog napadača, iskazao je golgeterske kvalitete i vjerujem da će sljedeće sezone opet odjenuti Lokomotivin dres“, izjavio je Šikić za Sportske novosti, dodajući da se za konačan dogovor ipak treba sačekati da sezona završi.

(Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell)


Tagovi

NK VaraždinDomagoj Drožđek

Ostale Vijesti