Pixsell
Pixsell

Jedan od najboljih hrvatskih igrača objavio kraj reprezentativne karijere

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.09.24. | 12:42

Za Futsal Vatrene nastupa od 2008., a reprezentativni dres nosio je u 104 navrata.

Jedan od dvojice kapetana hrvatske futsalske reprezentacije i igrač koji je obilježi hrvatski futsal u posljednjih desetljeće i pol, Dario Marinović, oprostio se od hrvatske A reprezentacije za koju je upisao 104 nastupa i zabio 70 golova, najviše u povijesti hrvatske A selekcije. Posljednji nastup za reprezentaciju zabilježio je u petak, 27. rujna protiv Argentine, a posljednji pogodak zabio je Kubi u trećoj utakmici grupne faze natjecanja. Prije toga, zabio je i Brazilu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"The end... Hvala svim suigračima, izbornicima, članovima stožera, Hrvatski nogometni savez i svakom navijaču hrvatske futsal reprezentacije na ovih prekrasnih 15-tak godina...Nema veće časti nego obući dres domovine, a ja sam imao sreću preko 100 puta to doživjet i ne bi mijenjao te osjećaje i trenutke nikad. Onih najljepših ću se često prisjećati... U meni imate zauvijek najvećeg navijača", objavio je Marinović na svojoj Facebook stranici.

Marinović je za reprezentaciju debitirao 18. veljače 2008., dakle sa 17 godina, u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije koju je Hrvatska pobijedila s 1-0 pogotkom upravo Marinovića. Najveći uspjeh s reprezentacijom zabilježio je 2012. kada je na Euru u Hrvatskoj Hrvatska osvojila četvrto mjesto. Hrvatsku je predstavljao na još tri Eura (2014., 2016. i 2022.) te na jednom Svjetskom prvenstvu koje je još uvijek u tijeku.

Marinović je 2017. osvojio Trofej CroFutsal za najboljeg igrača Hrvatske u toj godini, a u još nekoliko navrata bio je u najužem izboru za taj trofej. Marinović je ostavio i značajan trag u najjačoj futsalskoj ligi svijeta, LNFS-u, posebno u dresovima ElPozo Murcije i Jimbee Cartagene.

Ovog ljeta pojačao je splitsku Torcidu koja će biti jedan od kandidata za naslov u predstojećoj sezoni HMNL-a. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatskahrvatska futsalska reprezentacijaFutsalDario Marinović

Ostale Vijesti