Yegor Aleyev/Newscom/PIXSELL
Yegor Aleyev/Newscom/PIXSELL

Jedan je od najboljih stopera ruske lige, ali Hrvatsku to ne zanima: “Uzimam rusko državljanstvo”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.12.20. | 17:27

Bivši igrač HNL-a nadao se pozivu Vatrenih, ali…

Silvije Begić standardni je stoper ne tako davnog dvostrukog ruskog prvaka Rubina iz Kazana.

27-godišnji centralni branič oduševio je mnoge u Rusiji, a sami lokalni mediji svjedoče o tome da se radi o jednom od najboljih na svojoj poziciji u ovoj jakoj ligi.

Štoviše, boje ovog kluba brani i odnedavni hrvatski reprezentativac Filip Uremović, u nedostatku trenutno boljeg rješenja, sad već standardan na desnom boku Dalićevih početnih 11.

No za Begića, koji se jako dobro nadopunjuje s Uremovićem u klupskom dresu, reprezentacija nije pokazala interes, makar u obliku pretpoziva.

“Nije me nitko kontaktirao. Jesam se nadao pozivu i prije kad sam dobro igrao, očekivao sam da ću za te dobre igre biti nagrađen, ali to se nije dogodilo. Spominjali me jesu mediji u Hrvatskoj, u BiH ne, a ja sam rekao da ću se odazvati prvoj reprezentaciji koja me pozove.”, rekao je rođeni Posušak Begić.

“Sad je situacija drukčija. Imam ruske menadžere i sređujem papire da dobijem njihovo državljanstvo i putovnicu.”, rekao je, dodavši kako se sve više može reći da se ‘’ohladio’’ od BiH i Hrvatske što se više približava mogućnost da zaigra za rusku reprezentaciju. Dobivanje državljanstva prvi je korak.

Ovaj 197 centimetara visoki branič nakon starta karijere u klubovima iz svog zavičaja, NK Imotskog, NSK Posuška i Nk Kamena Ivanbegovine, igrao je za Rudeš, Inter iz Zaprešića, nakon čeg je otišao u Rusiju. Tamo je preko Orenburga stigao do kluba koji je svoj zadnji naslov prvaka Rusije 2009.


Tagovi

Silvije BegićRubin Kazanjruska liga

Ostale Vijesti