Jedan je Monchi! U deset dana zaradio Romi čistih 60 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 10.07.17. | 14:53

Romin sportski direktor u akciji.

Roma je za sljedeću sezonu dovela već nekoliko igrača i na njih potrošila 64,85 milijuna eura, ali 'Vučica' je trenutno u plusu od 40-ak milijuna eura. Službenim okončanjem transfera Antonija Rüdigera u Chelsea iznos kojeg je Roma dobila na sada već bivše svoje nogometaše popeo se na 104,5 milijuna eura, a na tri igrača koja su otišla Giallorossi su lijepo zaradili.

Primjerice, Rüdiger je u Romu 2015. iz Stuttgarta došao za ukupno 13 milijuna eura, a prodan je za 35 milijuna eura što znači da je 'Vučica' na njemu zaradila 22 milijuna eura. Isti iznos je rimski klub zaradio na Mohamedu Salahu kojeg su od Chelseaja prije dvije godine kupili za 20 milijuna, a sada prodali Liverpoolu za 42 milijuna eura. Posljednji na ovoj listi je Leandro Paredes kojeg je Roma prije tri godine Boci Juniors platila 6,2 milijuna eura, a sada prodala Zenitu za 23 milijuna. Tu je razlika 16,8 milijuna eura u korist računa Rome.

Iako je sportski direktor Monchi poslove preuzeo ovog ljeta te nema previše veze s dovođenjem ovog trojca, sigurno je igrao važnu ulogu u njihovoj prodaji. Samim time ovih 60,8 milijuna eura čistog profita sigurno ide i njemu u prilog.

(Foto: Action Images)


Tagovi

transferiprijelazni rokMonchi

Ostale Vijesti