Pixsell
Pixsell

Je li Leko pronašao rješenje za izostanak Pukštasa?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.08.23. | 10:44

Testirao je protiv Sarajeva Sigura u veznom redu

Hajduk je odigrao 2-2 sa Sarajevom u prijateljskom dvoboju na pomoćnom igralištu u Poljudu. Rezultat je bio u drugom planu, važno je bilo odigrati utakmicu da se održi kontinuitet zbog tog što je susret s Osijekom odgođen.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ali, isto tako za trenera Ivana Leku koji je izmiješao momčad, bilo je važno probati naći varijantu kojom će zamijeniti Rokasa Pukštasa koji je ozlijeđen, kako sada stvari stoje, neće sigurno igrati prvu utakmicu protiv PAOK-a na rasprodanom Poljudu koji će sav biti u bijelom jer zbog naputka UEFA-e nema gostujućih navijača.

Probao je Leko jedno poluvrijeme s Nikom Sigurom na poziciji Pukštasa, mladom hrvatskom reprezentativcu to je prirodna pozicija jer je prije nego što je promoviran u desnog beka igrao kao zadnji vezni u juniorima Hajduka. Kod Leka je silom prilika zaigrao na desnoj strani i sasvim korektno odradio posao koji je imao, no dolaskom iskusnijeg i ofenzivnijeg Fahda Moufija, izgubio je je mjesto.

Sada ga je Leko želio vidjeti na poziciji 'šestice', a vidjet ćemo hoće li trener Hajduka zariskirati i stviti ga od početka s Filipom Krovinovićem. Caka je u tome što poziciju zadnjeg veznog može odigrati i Vadis Odjidja-Ofoe, a da Yassine Benrahou upadne kao polušpica, no onda srednji red gubi na trci i defenzivi. Istina, bit će i Grci oslabljeni neigranjem Douglasa Augusta, no postavlja se pitanje može li Sigur biti taj koji će krenuti od početka.

Cijelo vrijeme se smatralo samo da će upasti Benrahou, a sve ostati isto, a sada je Leko bar na jedno poluvrijeme testirao varijantu sa Sigurom. I ako ne bude igrao od početka, može koristiti u rotaciji.

Uostalom i sam Leko govorio je u više navrata da će Sigur karijeru napraviti prije za zadnjem veznom nego na desnom boku te sad mora odlučiti hoće li s tim rješenjem riskirati protiv PAOK-a.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivan LekoNiko SigurRokas PukštasHajdukPAOKKonferencijska liga

Ostale Vijesti