Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Janković za Germanijak: "O Dinamu možemo nakon sljedećeg vikenda, sada je cilj otići s Rijekom u Europu"

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 21.05.23. | 07:59

Ponajbolji igrač Rijeke u ovoj polusezoni za Germanijak je podjelio svoja razmišljanja uoči nedjeljnog derbija na Rujevici

Iza Nike Jankovića sjajna je sezona. Počeo je u Zrinjskom gdje je nakon godinu dana otišao put Rujevice i nastavio kao da se ništa nije promijenilo. Odmah je izborio mjesto u udarnom sastavu Rijeke koja je doživjela renesansu ovog proljeća.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Ova polusezona Rijeke je skoro pa šampionska. Prvi dio bio je loš, kada se sve zbroji imamo to što imamo. U borbi smo za Europu, sve ovisi o nama i sretan sam zbog takvog raspleta”, javio se Niko iz Rijeke. Sa svojom 21 godinom djeluje zrelo. Svaki odgovor važe, pazi da ne bi otišlo krivim smjerom. Karakter pobjednika učinio je svoje. Uostalom, mnogi od njih ne bi mijenjali komfornu situaciju koju je imao u Mostaru za borbu koja ga je čekala u Rijeci.

“Da se bojim izazova, ostao bih u Zrinjskom i uživao u plodovima dobrih rezultata. Napustio sam redove prvaka BiH i došao u klub koji se u tom trenutku borio za ostanak u ligi. Apsolutno vjerujem u sebe i svoje mogućnosti. I ovim putem zahvaljujem gospodinu Miškoviću koji me doveo u Rijeku i omogućio mi da igram HNL”, reći će Janković koji je iz Zrinjskog stigao u paketu s trenerom Jakirovićem. Dugo traje ta njihova suradnja. Jakir ga je pratio dok je Janković igrao za juniorsku momčad Dinama.

“Tada smo harali Europom pa me primijetio. Vjerovao je u mene i pozvao me u Zrinjski na posudbu, ostalo se sve zna. Sve što sam napravio dugujem njemu i puno mi znači povjerenje trenera i drugih ljudi iz kluba. Čini me sretnim što sam im dobrim igrama to mogao vratiti na neki način”.

Spone s Jakirovićem su snažne. Često pričaju na treninzima. Jakir ga hrabri da učestalo koristi udarac, daje mu upute kako da se kreće u međuprostoru protivnika.

“Ma njegovi savjeti ne samo meni već i ostalima su “rad, rad i samo rad”. I onda uspjeh dolazi sam po sebi”.

Nakon turobne jeseni na Rujevici je zasjalo sunce. Lakše se diše u svlačionici Rijeke

“Dečkima je sigurno puno lakše. Eto, moj cimer Frigan mi je rekao da su se smijeh i dobro raspoloženje vratili u svlačionicu s dobrim igrama i osvojenim bodovima. Ma jesenska Rijeka i ova sadašnja su dvije različite priče”.

O usporedbama s BiH Janković nije htio puno. Jasno je da je ta razlika u infrastrukturi više nego očita.

“S boljim terenima i travom ta liga će sigurno samo rasti po kvaliteti igre i igrača. Sada kada pričamo o tome, htio bih iskoristiti priliku da čestitam mojim bivšim suigračima i gospodinu Renduliću na dvostrukoj kruni”.

Potom smo okrenuli prema domaćim temama i svakodnevici koja nudi nedjeljni derbi na Rujevici. Pitamo Jankovića je l' nosi poseban motiv u sebi pred Dinamom.

“Ne. Zašto bih bio? Utakmica kao i svaka druga. No, motiviran sam da kroz ove dvije utakmice do kraja izborimo mjesto koje vodi u Europu. Samo to me zanima u ovom trenutku”.


Do cilja će lakše uz podršku navijača. Rujevica će u svojoj posljednjoj utakmici ove sezone biti puna za Dinamo.

“Čuo sam da je stadion rasprodan tako da vjerujem kako će to biti spektakl. Favorit? Dinamo je naša najbolja momčad i dajem im tu ulogu, iako im ne trebaju bodovi. Kod nas vlada mir i dobro raspoloženje. Nadam se pozitivnom rezultatu jer će se u toj utakmici i nas nešto pitati”, samouvjeren je Janković koji se uzda u sinergiju navijača, kluba, stručnog stožera i momčadi.

“Bit će teško ali ne i nemoguće. Ako svaki segment kluba i tribina da svoj maksimum, bit ćemo jako blizu rezultatu koji će nas razveseliti”.

Janković je u juniorskom stažu odrađivao utakmice i treninge sa Šutalom i Baturinom. Poznaje sve ostale a kao najveću opasnost po ambicije Rijeke da se vesele u nedjelju vidi Luku Ivanušeca i Brunu Petkovića.

“Nadam se da ćemo ih dobro neutralizirati”.

Nije tajna da se ime Nike Jankovića sve češće spominje u kontekstu povratka u Maksimir.

“U ovom trenutku sam isključivo koncentriran na Rijeku i završnicu sezone iako sam svjestan da su se mnogi već okrenuli idućoj sezoni. Gledajte, logično je da će u konačnoj odluci oko moje budućnosti prije svega najveću težinu imati odluka Dinama odnosno koji su planovi kluba i ja ću tu odluku prihvatiti. No, o tome možemo pričati nakon sljedećeg vikenda i kraja sezone. Sada je koncentracija na Rijeku i cilj da izborimo Europu”.

A do te Europe, pred Jankovićem je i EURO U-21

“Početkom šestog mjeseca imam za obaviti jedan kirurški zahvat. Ništa posebno, ali trebam iskoristiti priliku dok je pauza. Onda ću kao i svi drugi željno iščekivati poziv od izbornika Skočića. Hrvatska uvijek mora imati najveća očekivanja, takva su i moja”, zaključio je jedan od ponajboljih pojedinaca Rijeke u ovoj “šampionskoj” polusezoni prvoligaša s Rujevice.



Tagovi

Niko JankovićHNK RijekaGNK DinamoHNL

Ostale Vijesti