Janica Kostelić poslala inspekciju u HNS i ruši Davora Šukera

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.12.17. | 10:37

Ispituje se legalnost rada Saveza.

Ovog petka trebala bi se održati izborna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj bi Davor Šuker trebao biti proglašen za novog-starog predsjednika krovne nogometne organizacije. Šuker će na Skupštini biti jedini kandidat jer je izborni sustav u HNS-u takav da je onemogućio drugim kandidatima da se kandidiraju i predstave svoj program.

No, postoji mogućnost da Šuker ne dobije povjerenje Skupštine. Kako bi postao novim predsjednikom HNS-a, Šuker mora dobiti podršku barem 30 od 59 skupštinara. Tako da postoji mogućnost, u praksi jako teško, ali u teoriji moguće, da Skupština ne iskaže povjerenje jedinom kandidatu za predsjednika.

Međutim, svi koji zazivaju promjene u hrvatskom nogometu mogli bi ipak dobiti preuranjeni božićni poklon kojeg bi im donijela – Janica Kostelić. Naime, slavna hrvatska sportašica je na čelu Državnog ureda za sport koji pod svojom ingerencijom ima sportsku inspekciju koja je, pak, pokrenula postupak protiv HNS-a.

Inspekcija je pokrenuta zbog neusklađenosti novog statuta HNS s poslovnikom o radi Skupštine te nije usklađen s novim Zakonom o sportu.

Još ranije se pisalo kako je zakazana izborna skupština protustatutarna, a time i nezakonita. O tome će odlučiti sportska inspekcija.

'Sukladno odredbama Zakona o sportskoj inspekciji inspekcijski postupak se pokreće po službenoj dužnosti. Provodeći inspekcijski nadzor inspektor je dužan postupati tako da se čuva zakonom ili drugim propisom utvrđena tajna, te je dužan kao službenu tajnu čuvati dokumentaciju te činjenice i podatke koji su u vezi s inspekcijskim nadzorom kao i identitet podnositelja predstavke, odnosno druge obavijesti ako on to zatraži. Slijedom navedenoga nismo u mogućnosti komentirati pojedinačne slučajeve', poručili su iz Središnjeg državnog ureda za sport, a prenosi Nova TV.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Janica KostelićHrvatski nogometni savezHNSDavor ŠukerDario Šimić

Ostale Vijesti