Josip Regović/PIXSELL
Josip Regović/PIXSELL

Jakirović okupio Dinamovce, nema Marina i Drmića - stigao Brodić i desetak juniora

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 02.01.24. | 10:27

Trener Dinama obratio se javnosti povodom okupljanja njegovih nogometaša za zimske pripreme koje će odraditi u Zagrebu i Rovinju

Malo kada je odmor trajao tako kratko. Sergej Jakirović je prvi dan nove godine sazvao okupljanje svojih nogometaša. Malo je vremena, već 23. ovog mjeseca je zaostala utakmica s Lokomotivom a puno posla. I minus od sedam bodova u odnosu na Hajduk.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jakirović je pozivnice uputio 35 nogometaša. Kasnije će se priključiti Sadegh Moharrami koji je s Iranom na Azijskom kupu, odnosno Stefan Ristovski koji je zbog smrtnog slučaja u obitelji dobio nekoliko slobodnih dana. Na popisu nema Vrbančića koji odlazi u Lokomotivu na posudbu iako je i Celje aktualna opcija. Nema niti Čaića koji će se priključiti Veležu odnosno Denija Jurića koji će polusezonu provesti u Rudešu.

Na popisu je desetak juniora...

"Deset mladih smo priključili na pozicijama koje su deficitarne i njima je ovo priika da se nametnu. Vidjet ćemo za Rovinj što nam treba", rekao je trener Dinama dodavši kako na popisu nema Marina i Drmića koji su ušli u posljendjih šest mjeseci ugovora. Nema niti Menala.

"Za neke smo procjenili da idu dalje. Drmić i Marin neće imati prostora. Tražimo lijevo krilo, Za Menala tražimo neku opciju da svi budu zadovoljni. Za Jurića je bolje da ide na posudbu zbog zdravstvenih problema. Vraća se i za njega je bitan kontinuitet. Sosa i Mihajličenko - raskidamo posudbe jer smatram da to nije dovoljno dobro za Dinamo".

Očekivalo se i ime Morena Živkovića, ali za sada je i dalje u Lokomotivi.

"Moreno će biti s nama. Čekamo dogovor s Lokomotivom, ali očekujem da će biti s nama. Danas je taj sastanak. Vidjet ćemo kakve će biti njihove želje. Brodić je na popisu, vratio se zadnja dva kola. Kreće na pripreme, evo mu prilike da se dokaže. Čvrsto sam uvjeren da može".


Ovih dana Ogiwara će provesti na liječnikom pregledu.

"S Ogiwarom sko dogovorili u tri dana i odmag reagirali. Sve radimo, ali ako ne možemo brzo završiti okrećemo se drugim opcijama. Teško ga je usporediti s nekim u Dinamu kada nismo imali klasičnog lijevog beka. Igrali su Ljubičić i Perković. Klasičan lijevi bek, dobar jedan na jedan, stabilan, dobar centaršut. Svidio mi se što sam vidio. Kada vidiš da bježi igračima Cityja, onda ti je jasno. Uvjeren sam da će mu adaptacija biti kratka", objasnio je Jakirović.

Trener Dinama još traži lijevo krilo i desnog beka. Spominju se Brekalo i Hoxha.

"Priča se, razgovara se. Brekalo je aktualan. Imamo obostrane želje. Pita se Fiorentina i Slaven Belupo. Ako mene pitate - ja bih obojicu htio".

Moglo bi biti i odlazaka.

"A uvijek ih očekujem i moram biti spreman na sve"

A kakav Dinamo mogu očekivati navijači ovo proljeće.

"Moramo biti konkretniji, direktniji i vertikalniji. Treba nam kvalitetniji reposjed i presing. Dinamo je godinama lomio suparnika u prvih 20 minuta i to nam treba"

Trener je otkrio kako ima podršku kluba.

"Stali su iza mene maksimalno kroz turbulencije. U četiri mjeseca radimo na dolascima, nekada nije u našoj moći sve".

POPIS IGRAČA:

Nevistić, Zagorac, Krkalić, Klarin, Mikić, Perić, Theophile, Bernauer, Cvetko, Perković, Graonić, Mišić, Sučić, Kujundžić, Brkljača, Ademi, Bulat, Ljubičić, Baković, Baturina, Šunta, Halilović, Špikić, Kaneko, Miljak, Rukavina, Vidović, Majić, Petković, Kulenović, Brodić, Emreli, Koščević, Moharrami, Ristovski.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Sergej JakirovićGNK DinamoHNLHrvatska nogometna ligaZimski prijelazni rok 2024.pripreme

Ostale Vijesti