Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Jakirović: "Na poluvremenu smo imali žustar razgovor, htio sam odmah zamijeniti više igrača!"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.12.23. | 19:50

Dinamov trener nije bio zadovoljan prezentacijom svoje momčadi u pobjedi nad Rudešom (1-0)

Sergej Jakirović bio je nakon utakmice, teške (1-0) pobjede nad Rudešom, realan. Nije bježao od slabog izdanja njegove momčadi u prvom poluvremenu.

"Prvo poluvrijeme jako slabo, nedostajalo agresivnosti, bili smo u drugoj brzini. Ne mogu to objasniti, Rudeš nas je nekoliko puta iznenadio iz kontre. Nakon žustrog razgovora na poluvremeno smo mijenjali, tražili da probijamo bok, uspjeli smo, mogli zabiti i još jedan. Važna su tri boda, sve ostalo, pogotovo, prvo poluvrijeme je za zaborav.", kazao je Dinamov trener.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jesu li njegovi igrači na početku podcijenili Rudeš, igrali kao da su već upisali tri boda?

"S obzirom na odigrano možemo tako zaključiti. Ali, pripremali smo se normalno, znam kako je to igrati kad su bodovi upisani. Napravili smo sve, stavili najbolje igrače, jer nema podcjenjivanja. Morat ćemo igrati puno bolje igrati, ako želimo pobijediti ove dvije utakmice, protiv Ballkanija i Hajduka."

Kulenović je zabio svoj prvi HNL gol za Dinamo u 24.nastupu?

"Čestitam Sandru, trebalo mu je dugo, ali drago mi je. Radi jako dobro na treninzima, nadam se da ćemo ovo biti još bolje za samopouzdanje."

Je li derbi jedan od ključeva prvenstva?

"Može biti derbi ključ, morat ćemo igrati puno bolje za pobjedu. Derbi je uvijek derbi, bez obzira na stanje na ljestvici, moramo napraviti sve da uzmemo tri boda, vjerujem da će tako i biti."

Gledao je Hajduk protiv Lokomotive, kako mu se čini?

"Više vodima računa o svojoj momčadi, ali znao sam da im neće biti lako protiv Lokomotive. Svaka je utakmica teška i nama i njima i moraš biti maksimalan, ako želiš tri boda."

Tamo su odlični Nikola Čavlina i Moreno Živković. Kakav je Dinamov plan s njima na zimu?

"Pratimo Čavlinu i Živkovića, oni su Dinamova djeca, vidjet ćemo na polusezoni, moramo donijeti najbolje odluke. Jako sam zadovoljan kako igraju."

Što je točno bilo žustro u razgovoru na poluvremenu?

"Bio sam nezadovoljan svime onime što sam rekao, kako smo izgledali. Pristup je trebao biti bolji. Dinamika, protok lopte, nedostajalo dubine. Razmišljao sam koliko zamjena napraviti, mogao sam ih napraviti više, odlučio sam se samo za jednu."

Kaneko je opet asistirao?

"Može biti još bolji, pogotovo kad prođe pripreme. Ali, mogao je i on biti bolji u prvom dijelu, dosta je prolazilo po njegovoj strani."

Nevistić je, pak, iskoristio šansu? Vraća li se Zagorac za Ballkani?

"Odličan, drago mi je zbog njega, izgleda super na treninzima, to je dobro za budućnost. Zagorac je odradio trening, vjerujem da će ući u trenažni proces od ponedjeljka."

U mislima je Hajduk, ali prvo je Ballkani.

"Nema kalkuliranja, znamo kako smo se u Prištini proveli, teško nam je palo kako smo izgubili, imamo dužnost prema navijačima dati sve od sebe za pobjedu. Moramo biti maksimalni da bismo dosegnuli cilj, proljeće u Europi."



Tagovi

GNK DinamoNK RudešHNL

Ostale Vijesti