Josip Regovic/Pixsell
Josip Regovic/Pixsell

Jakirović: “Kačavenda ostaje, a Pjaca će igrati desno”, Ademi: “Nadam se da nećemo imati pad u studenom kao prije”

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 01.08.24. | 11:58

U Maksimiru je sve spremno za start nove sezone

Dinamo otvara novu sezonu na Maksimiru protiv Istre 1961 (petak, 21.00, MAX Sport 1), a susret su najavili trener Sergej Jakirović i kapetan Arijan Ademi. Komentirali su pripreme, dolaske, ali napokon i rekli što će biti s Kačavendom.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Nakon dva mjeseca, pet tjedana priprema, pet odmora mislim da smo napravili sve kako smo htjeli, osim onoga s Besiktasom, ali protiv toga nismo mogli. Isprobali smo igrače da vidimo možemo li ih koristiti kada zatrebamo, sa Šahtarom smo svima dali minutažu, imali smo neke viroze, ali to je iza nas. Dolazi nam sada Istra koja je odigrala utakmice s jačim protivnicima na pripremama i očekujem da će nam pružiti dobar otpor. Njihov trener gaji poseban stil nogometa, disciplinirani su u fazi obrane s brzim izlascima. Mi želimo brz protok lopte, ne žuriti, prevenirati njihove kontre i polukontre, tu će tražiti svoje prilike. Zadnji tjedan smo došli sada do svježine trenirali smo dosta jako i naporno i napravit ćemo sve da dođemo do tri boda", rekao je u uvodu trener Sergej Jakirović.

Komentirao je i pojačanja koja su stigla, ali i koja bi mogla stići.

"Što se tiče novih igrača, Pjaci je sjajno došla sezona u Rijeci, mislim da može biti još spremniji, ali to će sigurno postići, ma da je on za mene već sada u zadovoljavajućoj formi, mislim da će nam donijeti puno naprijed, pogotovo u igri jedan na jedan što Dinamu uvijek treba. Mmaee nam se priključio zadnji, ozbiljan je igrač, odmah je zaigrao, donijet će nam kvalitetu u zadnjoj liniji, Raul Torrente je 2001. godišnje, mlad je, ima dobar pedigre, ima tu još malo "posla" na njemu, nije gotov igrač. Ljevak je, iskoristili smo mogućnost tržišta, doveli ga bez odštete. Zadnja linija nam je kvalitetno popunjena. To izgleda jako dobro, sve je sad stvar taktičkih zamisli, tko će igrati koju utakmicu. Natpisi o pojačanjima? Nekad kad nešto pročitam samo se nasmijem, novinarstvo ne može biti samo copy/paste, treba vidjeti tko što objavljuje, a kad Dinamo nešto stavi na svoje mreže, onda je to gotov posao, sve drugo je samo paljenje šire mase."

Je li napokon gotovo sve s Kačavendom?

"Što se tiče Kačavende, on će biti naš igrač."

Pjaca ostaje desno?

"Ostaje. U razgovoru sam s igračima, Marko nema nikakvih problema s tim, odmah smo se složili da će to biti tako, ali naravno da nije sveto pismo i da možemo zarotirati. Možda dovedemo još neko krilo, a tu su i Kačavenda, Stojković, tako da ćemo imati slatke brige."

"Stojković je ušao u full trening prije dva dana, plan je da Perić i Stojković igraju u subotu na Jarunu."

Koga vidite kao najvećeg konkurenta u ovoj sezoni?

"Nekako je normalno ova prva četvorka, a vidjet ćemo hoće li tko iskočiti."

Kapetan Ademi dijeli slično razmišljanje.

"Također, gledamo nas i ne smijemo dozvoliti da nas netko poremeti."

O sutrašnjoj utakmici dodao je:

"Imali smo dosta jake pripreme, sada smo stigli malo do svježine, bolje se osjećamo, jedva čekamo svi da počnemo, nadam se da ćemo sutra već pokazati što smo radili na pripremama i za što smo se spremili."

"Nadam se da će biti sve dobro, da nam se neće ponavljati pad u 11. mjesecu koji se nekad znao događati, siguran sam da ćemo biti spremni za playoff i HNL."

Kako vidite povratak bivših dinamovaca u klub?

"Sretan sam što opet dijelimo svlačionicu s njima, odlični su igrači i ljudi. Ne znam koga bih izdvojio još, puno njih su odlični ljudi, s puno njih sam u jako dobrim odnosima i ne znam koga bih još sada istaknuo posebno."



Tagovi

Sergej JakirovićArijan AdemiGNK DinamoIstra 1961HNL

Ostale Vijesti