Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Izložba eurogolova u maksimirskom spektaklu, šou Luke Ivanušeca, tribine skandirale: 'Livi, ostani!'

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 28.05.23. | 21:10

Dinamo je sezonu okončao visokom pobjedom (4-1) protiv Gorice u sjajnoj utakmici i sjajnom ambijentu

Često baš ovakve utakmice, lišene velikog pritiska, ponude najbolji nogomet i spektakularne poteze. Nije niti ova 'revijalka' bila izuzetak, osim prekrasnog, slavljeničkog ambijenta, podijeljenih plaketa, buketa i dresova, Goričina špalira novim/starim prvacima, na prepunom Maksimiru, bilo je bogato i na travnjaku,. Od prve minute. Na kraju Dinamo-Gorica 4-1.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gorica je, dakle, prije početak odala priznanje prvacima, nakon špalira na izlasku iz tunela, kapetan Filip Mrzljak uručio je Dominiku Livakoviću cvijeće, činilo se da ništa i nitko ne može pokvariti slavljeničku nedjelju Modrih. No, već u drugom napadu, Gorica je povela. Upravo je 'čestitar' Mrzljak sjajno ubacio s lijeve strane na drugu vratnicu, tamo je ubačaj prihvatio Ndockyt, opalio iz voleja i probušio Livakovića. Eurogol, no, pokazalo se kasnije, ipak ne i najljepši trenutak utakmice. Jer, druga dva pogotka, oba Dinamova, bila su još ljepša, za još veći, gromoglasniji pljesak Maksimira. Ali, prije no što se vratimo tim minijaturama, haklerskim akcijama Modrih, trebamo istaknuti jednog čovjeka, on je imao prste u gotovo svim akcijama. Ali, ne samo to, Luka Ivanušec odigrao je utakmicu za pamćenje, bilo ga je svuda, od svog do protivničkog šesnaesterca, potpuno se oslobodio i igra nogomet karijere. Čitavo je Dinamovo proljeće obilježeno Ivanušecovim tonovima, jarkim bojama, protiv Gorice je, za kraj, još jednom pokazao klasu. I bit će teško Dinamu zadržati ga ovoga ljeta, iako bi njegov ostanak bilo ujedno i ponajveće pojačanje. Užitak ga je gledati, užitak je i njemu igrati, to je stvarno dobitna kombinacija.

Dinamo je, dakle, tražio rješenje za čvrstu Goričinu formaciju 20-ak minuta, tada je prvo pucao Petković, Radošević sjajno obranio. A onda, prekrasna akcija. Ivanušec je iz prve, kao mantinela, lijevom vanjskom proigrao Ljubičića, koji je bio sam pred Goričinim vratarom i lagano ga prebacio za izjednačenje. Igrao je otada uglavnom samo Dinamo, pucao je Topić glavom, opet sjajan bio Radošević. Ali, nije dugo Gorica držala 'nulu', još jedna bravura Dinamovih majstora potpuno je 'zapalila' Maksimir. Ivanušec do Petkovića, on petom do Baturine, on iz prve do Ivanušeca, koji je pogodio metu. Mogli bismo tu, kao i onu prvu akciju gledati 100 puta, stvarno kao na 'playstationu'.

Dinamo je igrao, Maksimir je slavio, tribine su igrale s Modrima na terenu. Nije takav ambijent čest za Maksimir, čak smo se malo i iznenadili kad smo vidjeli službeni broj gledatelja - 16.059. Stavili bismo ruku u vatru da je na tribinama bila oko 20 tisuća ljudi, sve su tribine bile, praktički, puno do zadnjeg mjesta. No, nije prevažno, ostaje činjenica da je Dinamo novi naslov prvaka proslavio u spektakularnoj atmosferi, navijanju svih 90 minuta, bilo je, naravno, i pirotehnike, lijepa su slika bili i upaljeni mobiteli na svim tribinama istovremeno... Dale su tribine počast i svom kapetanu. Kad je početkom drugog dijela stao na sjeverni gol, Livaković je dobio ovacije sjeverne tribine.

"Livi, ostani", počelo se oriti sa Sjevera, a kad je Livaković izišao iz igre u 83. minuti i prepustio mjesto Danijelu Zagorcu, isto je skandirao čitav stadion. Navijačka je želja da Modri u europsku sezonu uđu u istom sastavu, da Livaković ostane, a sigurni smo da će i on, nakon što je čuo pokliče s tribina, još jednom razmisliti kad stigne konkretna ponuda. Spomenimo i da je ušao Kevin Theophile, dobio je tih obećanih nekoliko minuta da se oprosti od Dinama, a na terenu su Modri do kraja susreta zabili još dva i dodatno uveličali pobjedu. Asistirao je Drmić Špikiću, a onda, pomalo slučajno, Dini Periću, koji je zabio za konačnih 4-1. Moglo je biti i više. Naime, pogodak Ivanušeca poništen je zbog minimalnog zaleđa asistenta Moharramija, a Bruno Petković nije iskoristio kazneni udarac. Odlični Radošević pročitao mu je namjeru, uhvatio loptu s bijele točke. A zatim sjajno skinuo i udarac Frana Topića! No, dovoljno je publici bilo i ovih četiri komada, dovoljno za nastavak fešte i nakon utakmice. Pehar je opet došao tamo gdje je i bio, u Plavi salon! Zadnji zvižduk na utakmici, bio je i zadnji zvižduk Ivan Bebeka u sudačkoj karijeri.

Dinamo - Gorica 4-1

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja 16.059. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Luka Pajić (Rijeka) i Goran Perica (Šibenik). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar). AVAR: Goran Pataki (Đakovo).

DINAMO: Livaković (od 82. Zagorac) - Moharrami, J.Šutalo (od 83. Theophile-Catherine), Perić, Bočkaj (od 83. Menalo) - Bulat, Ljubičić - Topić (od 74. Špikić), Baturina, Ivanušec - Petković (od 73. Drmić). Trener: Igor Bišćan.

GORICA: Radošević - Tomečak (od 84. Matavž), Steenvoorden, Bralić, Krizmanić - Pršir (od 75. Vojtko), Mrzljak - Ndockyt, Fruk (od 53. Kapulica), Mitrović (od 53. Majstorović) - Fućak (od 46. Vujnović). Trener: Željko Sopić.

Strijelci: 0-1 - Ndockyt (5., Mrzljak), 1-1 - Ljubičić (23., Ivanušec), 2-1 - Ivanušec (33., Baturina), 3-1 - Špikić (80., Drmić), 4-1 - Perić (88., Drmić)

Žuti kartoni: -

Crveni kartoni: -




Tagovi

GNK DinamoHNK GoricaIgor BišćanLuka IvanušecDominik LivakovićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti