Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Ivica Olić na debiju nema pravo na pogrešku, tri boda su imperativ

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.09.24. | 08:00

Utakmica protiv Ovčjih Otoka igra se u Sportskom centru Rudeš u Zagrebu, počinje u 17 sati, a izravan televizijski prijenos je na Max Sport 1 kanalu

Era Dragana Skočića u U21 reprezentaciji Hrvatske završena je i, s obzirom na to kako su mladi reprezentativci igrali pod njegovom paskom, nitko nije pustio suzu za smjenom na izborničkoj poziciji. Umjesto Skočića, kormilo je preuzeo Ivica Olić, koji je prethodno radio kao trener u stožeru seniorske reprezentacije Hrvatske, a kao pomoćnik izbornika Zlatka Dalića sudjelovao je u osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru te srebrne medalje u Ligi nacija. Uz rad u stručnom stožeru A selekcije, Olić je također vodio CSKA iz Moskve.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Prvi ispit Olićevi Mladi Vatreni imaju danas protiv Ovčjih Otoka. Selekcija sa sjevera Europe u rujnu 2023. godine na početku kvalifikacija za Europsko prvenstvo ugostila je Hrvatsku, a naši su mladići slavili s 4-2.

U ovaj dvoboj Hrvatska, dakako, ulazi sa statusom ogromnog favorita, a sve osim sigurne pobjede bila bi senzacija i nastavak tmurnih rezultata hrvatskog nogometa, koji je na klupskom planu doživio teški brodolom ispadanjem Hajduka, Rijeke i Osijeka od predstavnika Slovačke, Slovenije i Azerbajdžana.

Situacija na ljestvici skupine G je takva da Hrvatska trenutno drži 3. mjesto s 13 bodova, ali s jako dobrim šansama za napredak. Naime, odigrali smo šest utakmica, dvije manje od drugoplasirane Grčke, koja ima tek bod više. Uz to, Grčka nam dolazi u goste, a ono što je posebno zanimljivo za istaknuti je činjenica da će Hrvatska posljednja četiri kola igrati kod kuće.

Nakon današnjeg dvoboja, 10. rujna u Karlovac stiže Portugal, dok ćemo kvalifikacije zaključiti u listopadu utakmicama protiv Andore (11. listopada), odnosno četiri dana kasnije s Grčkom. S obzirom na to da imamo pet bodova manje od Portugala, uz utakmicu manje, prvo mjesto je i dalje u domeni dohvatljivog, a na prvenstvo će i tri najbolje drugoplasirane momčadi. Hrvatska i tu jako dobro kotira, a tri pobjede u posljednja četiri kola, trebale bi biti dovoljne za izravan plasman. No, o kalkulacijama ćemo nakon rujanskog prozora. Prvi je na meniju današnji dvoboj, gdje su tri boda imperativ.

Utakmica protiv Ovčjih Otoka igra se u Sportskom centru Rudeš u Zagrebu, počinje u 17 sati, a ulaz je slobodan.

Očekivani sastav Hrvatske: Čavlina - Mikić, Živković, Prpić, Hrgović - Hodža, Soldo - Zvonarek, Vidović, Kačavenda - Ljubičić




Tagovi

U21 Euro 2025kvalifikacije za U21 EuroKvalifikacije za U21 Euro 2025.Hrvatska U21Ivica Olić

Ostale Vijesti