Reuters/Peter Cziborra
Reuters/Peter Cziborra

Ivan Rakitić blizu raskida sa Saudijcima i na korak do Hajduka!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.07.24. | 14:49

S Edinom Džekom je drugačija situacija

Na Poljudu su napokon dogovorili prvo ljetno pojačanje - Ivan Rakitić (36) trebao bi vjerojatno već ovaj tjedan postati igrač Hajduka, doznaju Sportske novosti odnosno njihov glavni urednik Robert Šola.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Proslavljeni veznjak načelno je prema Šolinim informacijama dogovorio sporazumni rastanak s Al Shababom, po kojem će se odreći ogromnog novca kako bi došao u Split. Rakitić je s predsjednikom Hajduka Ivanom Bilićem i sportskim direktorom Nikolom Kalinićem već riješio sve ugovorne stavke, tako da se sad samo čeka da se Al Shabab i Rakitić i formalno raziđu.

Rakitić bi po svemu trebao biti istinsko pojačanje za Hajduk, ali jasno je da će mu trebati vremena da uhvati prije svega fizičku formu, jer je posljednju utakmicu odigrao još 27. svibnja, te je od tada praktički na odmoru. Trener Majstora s mora Gennaro Gattuso ga u početnoj postavi sigurno neće moći koristiti prije kolovoza, čak i ako Rakitić već sutra krene s treninzima.

Međutim, kako Germanijak doznaje, ugovor sa Saudijcima nije još raskinut, proslavljeni reprezentativac je još uvijek član Al Shababa, te kad ga i prekine, čitava stvar ne bi se mogla realizirati prije sljedećeg tjedna. A da obostrana želja postoji, to odavno nije tajna, samo je pitanje načina i vremena kako će se to izvesti. Rakitić bi bio od velike pomoći Bijeilima kad se spremi, a također se čeka i na Edina Džeku koji će po svemu sudeći protiv Hajduka ove srijede biti u dresu Fenera.

On pak može doći čim Jose Mourinho osigura njegovu zamjenu, a kako Turci pišu dolazak Youssefa En-Nesyrija iz Seville je blizu.

Sama činjenica da je Hajduk u Sloveniji i u srijedu igra u Austriji, ukazuje na to da u naredna tri-četiri dana neće biti ništa, ukoliko se nešto drastično ne promijeni.(G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivan RakitićAl ShababHajdukEdin DžekoJose MourinhoFenerbahçeLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti