MNK Futsal Dinamo
MNK Futsal Dinamo

Ivan Pavlić za Germanijak: "Kada vidiš kroz što sve prolaze mladi judaši, moraš biti sretan jer igraš za Dinamo"

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 03.12.23. | 10:26

Kapetan Futsal Dinama najavio je humanitarnu akciju za Judo klub Fuji, utakmicu Kupa protiv Aurelije, a otrkio nam je i tajnu svoje dugovječnosti.

Hrvatski prvak u futsalu Futsal Dinamo u Draženovom domu danas u 18 sati ugostit će vinkovačku Aureliju, ambicioznog drugoligaša kojem je cilj izboriti plasman u najviši rang hrvatskog futsala. Osim što je današnja utakmica iznimno bitna za obje momčadi, budući da je na 'kocki' plasman na završni turnir Hrvatskog malonogometnog kupa, ovaj dvoboj je bitan i zbog njegovog humanitarnog karaktera. Utakmica se igra u sklopu tradicionalne humanitarne akcije Plavi Sveti Nikola u kojoj se ove godine skupljaju sredstva za Judo klub osoba s invaliditetom Fuji čiji su štićenici sudjelovali na međunarodnom judo turniru u organizaciji Europske judo unije.

Futsal Dinamo je na aukciju, koja se svakog dana održava na klupskoj Facebook stranici, stavio 16 unikatnih matchworn dresova koje su prvotimci Futsal Dinama nosili na utakmicama Lige prvaka u Zagrebu i koje će nositi na današnjoj utakmici protiv Fujija u Draženovom domu. Za najavu utakmice kontaktirali smo 38-godišnjeg vratara i kapetana Futsal Dinama Ivana Pavlića, koji je danas gostovao u našoj rubrici Humanitarni listić i čiji je dres prodan za sada rekordnih 310 eura. No, licitacija za dres njegovog 'vršnjaka' Tihomira Novaka u trenutku objave ovog teksta dosegnula je cifru od 270 eura te bi do kraja aukcije (večeras u 22 sata) Novakov dres mogao postati novi rekorder.

"Cijela akcija je super osmišljena. Vidim da se već sada, nakon pet prodanih dresova, sakupio sjajni iznos, a ovi pravi 'kapitalci', Tihomir Novak, Kristian Čekol, Kristijan Postružin i Luka Perić tek trebaju doći na red. Siguran sam da ćemo sakupiti dovoljno sredstava čime bismo pokrili troškove mladih judaša na međunarodnom turniru u Nizozemskoj".

Akcija Plavi Sveti Nikola drugu godinu zaredom igra se za Judo klub Fuji, a Dinamovi prvotimci su, također drugu godinu u nizu, sudjelovali na treningu s mladim judokama u Fuji centru u Velikoj Gorici.

"Kada dođeš na njihov trening ne možeš ostati imun na njihovu posvećenost i želju za treningom. Svima nama zna biti teško na treninzima, ima dana kada nam se ne da trenirati. No, kada vidiš njih, shvatiš koliko smo svi mi sretni i privilegirani jer igramo i treniramo u Futsal Dinamu. Jer smo zdravi i jer se ne moramo nositi sa stvarima kroz koje ovi hrabri judaši svakodnevno prolaze".

Utakmica protiv Aurelije nije samo humanitarnog karaktera. Dinamu u goste stiže drugoplasirana momčad 1.HMNL (drugog ranga hrvatskog futsala) koja osim odličnih lokalaca ima i tri stranca...

"Svima nam je u mislima prošlosezonska završnica Kupa kojoj smo bili domaćini, a nesretno smo izgubili od drugoligaša Šibenika u četvrtfinalu. Utakmicu dočekujemo maksimalno oprezni i spremni. Aureliju smo skautirali i iznimno je cijenimo. Osim domaćih dečki, u kadru imaju dva Brazilca i jednog Španjolca. Očekuje nas jako teška utakmica. Cilj je pobijediti i plasirati se na završnicu".

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kada je riječ o zagrebačkim klubovima s imenom Dinamo, postoji jedan raritet. Danijel Zagorac najstariji je igrač HNL-a. Košarkaš KK Dinama Ivan Novačić najstariji je igrač Premijer lige, a Ivan Pavlić je najstariji igrač HMNL-a! Sva trojica imaju 38 godina, koliko, recimo, imaju i Luka Modrić i LeBron James. Danas više nije raritet da igrač u 39. godini života igra na najvišoj razini. Zanimalo nas je koja je tajna Pavlićeve dugovječnosti?

"Najviše u treningu i želji da i dalje igram. Osjećam se jako dobro. Kada sam prije 10 godina vidio nekog igrača da je u ovim godinama na terenu, pitao bih se 'Kaj ovaj tu još radi?' No, danas vidimo brojne igrače u raznim sportovima kako i dalje u ovim godinama igraju na najvišoj razini. Posebno ako si dovoljno posvećen sportu i treninzima", rekao je Pavlić koji proživljava 'novu mladost'. Ove sezone je, naime, obranio ključni šesterac koji je Futsal Dinamu donio finale Superkupa, naposljetku i naslov, a u prvoj utakmici Lige prvaka protiv švedskog Orebroa, Pavlić je zabio i svoj prvijenac za Futsal Dinamo...

"Drago mi je da mogu pomoći momčadi, da suigrači i stručni stožer vjeruju u mene. Vidim i na treninzima da mogu parirati svim zahtjevima i da sam al pari. Čim osjetim da više ne mogu parirati, povući ću se".

Pavlić je višestruki prvak Hrvatske u futsalu, osvojio je Kutiju šibica i brojne turnire. No, osim toga poznat je i kao strastveni dinamovac. Jedan je od najboljih igrača Dinamovih pub kvizova, koji se četiri puta godišnje održavaju diljem Zagreba u organizaciji Futsal Dinama.

"S Dinamom me zarazio otac. Još od kada me kao klinac vodio na tekme, pamtio sam detalje s utakmica. To se nije promijenilo do današnjeg dana. Zašto? Valjda zato što toliko volim Dinamo i zanima me sve oko kluba. Što se tiče Kvizova, za njih se ne pripremam. Sve mi nekako dolazi iz glave".

Za kraj, pitali smo ga što znače datumi 29. svibnja i 24. listopada?

"Na prvi datum Futsal Dinamo je osvojio prvi naslov prvaka Hrvatske, a 24. listopada odigrali smo prvu utakmicu u Ligi prvaka, a ja sam zabio prvijenac za svoj klub", bez problema nam je odgovorio popularni 'Pavla'.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalfutsalfutsalFutsal DinamoMNK Futsal DinamoIvan PavlićJudo klub osoba s invaliditetom Fujihumanitarna akcijaHumanitarna utakmica

Ostale Vijesti