REUTERS/Daniele Mascolo/Hannah Mckay
REUTERS/Daniele Mascolo/Hannah Mckay

Ivan Jurić je novi trener Rome! 'Potukao' drugog Hrvata u borbi za klupu Vučice

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.09.24. | 15:09

Podsjetimo, Roma je iznenada smijenila svog glavnog trenera u srijedu ujutro

Ivan Jurić je novi trener Rome, objavili su talijanski Sky Sport i stručnjaci za transfere Gianluca di Marzio i Fabrizio Romano. Jurić je navodno s klupskim čelnicima dogovorio jednopgodišnji ugovor, do ljeta 2025. godine, s opcijom produljenja ako se kvalificira u Ligu prvaka.

Roma je imala tri imena na svome popisu potencijalnih kandidata za nasljednika Daniela De Rossija, a među njima i dva Hrvata - Ivan Jurić i Edin Terzić, treće ime uz njih bio je Stefano Pioli, no bivši trener Milana se je već na putu za Saudijsku Arabiju gdje treba postati trener Al-Nassra. "Žao mi je, ali već sam na putu za predstavljanje", navodno je talijanskom velikanu poručio osvajač Scudetta s Milanom.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Podsjetimo, Roma je iznenada smijenila svog glavnog trenera u srijedu ujutro. Giallorossi su bez pobjede u prve četiri utakmice Serie A i to je američkim vlasnicima bilo previše, iako je bivši veznjak prije samo nekoliko mjeseci potpisao ugovor do 2027. godine.

Dopisnik Sky Sport Italia iz Rima, Paolo Assogna javio je ranije da Roma vjerojatno neće dobiti novog talijanskog trenera, poput Maurizia Sarrija ili Massimiliana Allegrija, nego da su već ranije kontaktirali bivšeg trenera Torina - Jurića - i bivšeg taktičara Borussije Dortmund - Edina Terzića. Podsjetimo, potonji je bez posla od lipnja, kada je podnio ostavku na mjesto trenera BVB-a, s kojom je igrao finale Lige prvaka protiv Real Madrida, a Madriđani su slavili 2-0. S druge strane, Jurić ima ogromno iskustvo rada u Italiji. Kroz karijeru je vodio Mantovu, Crotone, Genou, Veronu i Torino i u svakom od njih ostavio dubok trag, a ovo je sad još jedna prilika za dodatno obogaćivanje već bogate trenerske karijere na talijanskom tlu. (g)



Tagovi

RomaSerie AIvan JurićEdin Terzićhrvatski treneri

Ostale Vijesti