Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Ivan Fiolić napustio Osijek, karijeru nastavlja u Kini: "Uživao sam ovdje"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 18.12.23. | 14:45

Ugovor s Bijelo-plavima je sporzumno raskinuo

Nakon utakmice protiv Slaven Belupa, u kojoj nije mogao nastupiti jer mu ozljeda ramena još nije sasvim zacijelila, Ivan Fiolić u svlačionici se oprostio od suigrača i stručnog stožera Bijelo-plavih. Sporazumno je raskinuo ugovor i odlazi u Kinu gdje nastavlja igračku karijeru, objavili su iz kluba na svojim mrežnim stranicama.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

„Žao mi je zbog te ozljede koja sam zadobio na utakmici s Rijekom jer sam baš htio barem zaokružiti brojku svojih utakmica u NK Osijek u te dvije i pol godine, koliko sam proveo ovdje. Ovako sam ostao na 69 i 7 postignutih golova. Duže vrijeme nisam igrao u kontinuitetu, moglo je biti zasigurno više nastupa. No, generalno gledajući bilo mi je ovdje prelijepo i uživao sam u Osijeku. Na kraju krajeva, tu sam se ostvario i kao otac, dobio sam kćerku i sigurno će mi puno toga pozitivnog ostati u sjećanju. Jedino mi je krivo što nismo napravili nešto veće i konkretnije u rezultatskom smislu, mislim da smo imali baš dobru momčad u ono vrijeme kada smo se borili za titulu prvaka sve do same završnice prvenstva. Krivo mi je što malo dalje nismo otišli i u Kupu, nadam se da će dečki u narednim mjesecima i godinama ipak nešto osvojiti i popeti se stepenicu više i u Europi jer grad i klub to svakako zaslužuju, kao i sami igrači, naravno i navijači", rekao je Fiolić.

Prije Osijeka, Fiolić je igrao za Genk, Cracoviju, AEK Larnacu, Dinamo i Lokomotivu.

"Idem u Kinu, potpisao sam tamo ugovor, sretan sam i zadovoljan. Idem u Tianjin Tiger, gdje smo na okupljanju 3. siječnja. Iskreno mi je cilj zadržati se tamo što duže, a dobio sam vrlo pozitivne informacije o njima iz dosta meni bliskih izvora. Potpisao sam ugovor na dvije godine i vjerujem da ću se brzo prilagoditi na sve što me tamo očekuje. Brzo će mi se priključiti i obitelj, pa ću svakako biti i potpuno miran i koncentriran na svoju igru. Osijeku dakako želim sve najbolje u svakom smislu, pratit ću i nadalje svoje dosadašnje suigrače i nadam se da će više nego dosad razveseliti navijače."

Podsjetimo, Fiolić je prije nešto manje od godinu dana također bio blizu odlaska iz kluba, ali u konačnici ipak nije odlučio preseliti u mađarski Ujpest čija je bio velika želja.

Što se tiče Tianjina, oni su prošlu sezonu okončali na 10. mjestu kineskog prvenstva, a Fiolić će nakon Darka Matića, Jurice Vučka i Dejana Radonjića postati četvrti hrvatski nogometaš u povijesti kluba. Za vrijeme kineske ekspanzije i ogromnog ulaganja u nogomet, u Tianjinu su bili Brown Ideye, Malick Evouna, Nemanja Gudelj, Fredy Montero i Sandro Wagner.

Svoje domaće utakmice Tianjin igra na stadionu kojeg zovu Kapljica vode, ima više od 54 000 sjedećih mjesta, a njegova izgradnja koštala je 210 milijuna dolara.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivan FiolićOsijekHrvatska nogometna ligaHNLKineska nogometna ligaZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti