Italija nosi bodove iz Erevana, Gojak dva puta strijelac za BiH

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 05.09.19. | 22:56

Španjolska unatoč crvenom kartonu nosi sva tri boda.

Danas se igralo devet utakmica kvalifikacija za Euro 2020., a izdvajamo pobjede Italije, Španjolske i remi Irske i Švicarske.

Armenci su poveli rano na domaćem terenu golom Karapetiana u 11. minuti, no Italija se vraća još prije poluvremena. Belotti je izjednačio u 8. minuti.

Sa brza dva gola u 77. i 80. minuti izabranici Roberta Mancinija preko Pellegrinija i Belottijevog drugog gola osiguravaju zlata vrijedne bodove na teškom gostovanju, o čemu svjedoči dojam da je Italija itekako u prvom poluvremenu ''visila''.

Španjolci su došli do vrijedne pobjede u Rumunjskoj od 2:1 golovima Sergija Ramosa s bijele točke u 29. minuti i Paca Alcacera u 47. Za Rumunje je smanjio Andone, ali to je sve što je domaćinima pošlo za rukom, unatoč direktnom crvenom kartonu kojeg je dobio Llorente u 79. minuti.

Ramos je zabio svoj 21. pogodak u dresu reprezentacije i nalazi se, kao obrambeni igrač, u top 10 strijelaca španjolskog nacionalnog tima svih vremena. Furiji je ovo 35. službena utakmica u kojoj je postigla barem gol.

Irska i Švicarska remizirale su na Aviva Stadiumu u Dublinu 1:1. Gosti su poveli golom stopera Newcastlea Fabiana Schära u 74. minuti. Izjednačio je David McGoldrick, napadač Sheffield Uniteda.

Sve utakmice:

Armenija – Italija 1:3

BiH – Lihtenštajn 5:0

Farski Otoci – Švedska 0:4

Finska – Grčka 1:0

Gibraltar – Danska 0:6

Irska – Švicarska 1:1

Izrael – Sj. Makedonija 1:1

Norveška – Malta 2:0

Rumunjska – Španjolska 1:2

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Kvalifikacije za Eurošpanjolska nogometna reprezentacijaRumunjska nogometna reprezentacijaBiH nogometna reprezentacijairska nogometna reprezentacijaŠvicarska nogometna reprezentacijaTalijanska nogometna reprezentacijaArmenska nogometna reprezentacijaAmer GojakPaco AlcacerFernando LlorenteAndrea BelottiRoberto Mancini

Ostale Vijesti