Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Istru besplatno napustio napadač koji je prošle godine srušio Dinamo, igrat će u 2. ligi

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 11.09.24. | 10:15

Imao je jedan veliki bljesak u dresu Istrijana, ali na koncu nije ispunio očekivanja

Ono što se već znalo neko vrijeme, sada je dobilo i konačan pečat. Darwin Matheus napustio je Istru 1961, a sada je pronašao i novog poslodavca.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U novoj sezoni, Matheus će igrati za Legion FC, klub koji se natječe u drugom razredu američkog klupskog nogometa. Bit će mu to povratak u Sjedinjene Američke Države jer je u pulskog prvoligaša stigao iz druge momčadi Atlanta Uniteda.

Omalenog brzanca iz Venezuele najviše će se pamtiti po sjajnom pogotku Dinamu kad je u ožujku 2023. godine fantastičnim pogotkom u 90+1. minuti donio pobjedu Istrijanima protiv kasnijeg prvaka. Matheus je bio strijelac i jednoj od najluđih utakmica HNL-a ikada kad je Gorica, također u sezoni 22./23., s 5-4 svladala momčad pod tadašnjim vodstvom Gonzala Garcije u Turopolju.

U prošloj sezoni od Darwina se očekivao iskorak, ali je umjesto koraka unaprijed napravio jedan veliki – unazad. U 16 HNL utakmica skupio je jedan pogodak i dvije asistencije, a iako je ugovorno bio vezan s klubom do lipnja 2025., s njim je suradnja sporazumno okončana te je sada pronašao novi klub.

Njegova avantura na najvećem hrvatskom poluotoku potrajala je sezonu i pol, a konačna bilanca mu je tri pogotka i dvije asistencije u 25 odigranih utakmica. (I.M.)



Tagovi

Istra 1961Darwin MatheusLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.nogometni transferitransfertransfer blogtransferitransferi uživo

Ostale Vijesti