Šime Zelić/PIXSELL
Šime Zelić/PIXSELL

Istru 1961 zbog kartona propušta, a na kraju sezone Hajduk napušta

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 07.05.24. | 08:01

Bliži se rastanak s igračem od kojeg su Bijeli puno očekivali u borbi za titulu

Laszlo Kleinheisler (30) doveden je kao veliko pojačanje Hajduka drugog dana nove godine, prije početka priprema na koje su Bijeli otišli kao jesenski prvaci.

Već tada se znalo da se vraća Nikola Kalinić, a dok je Hajduk bio u Umagu, u Splitu je tadašnji predsjednik Lukša Jakobušić doveo Ivana Perišića, da bi kad je nastavak prvenstva već počeo, stigao i Josip Brekalo na posudbu iz Fiorentine.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sve se činilo idiličnim i mirisalo je na titulu s mišlju vodećih ljudi Hajduka "ajmo se održati na prvom mjestu, a onda ćemo imati Perišića za kraj koji će napraviti razliku i potvrditi titulu". Znamo kako je završilo, a nitko to nije od najvijača Bijelih ni sanjao one večeri kada su prije utakmice s Rijekom predstavljani na centru Perišić i Brekalo, a momčad Željka Sopića je na punom Poljudu napravila preokret i umjesto plus šest, bio je bodovni egal, družina s Rujevice je zasjela na prvo mjesto. Znamo kako je i njihova priča završila ove nedjelje, no držat ćemo se Hajduka.

Glavni protagonist ove priče je Mađar Kleinhesler koji će zbog trećeg žutog kartona propustiti sasvim nebitnu utakmicu u Puli s Istrom 1961, no u posljednje vrijeme ionako nije starter, nego ulazi s klupe, a protiv Rudeša nije ni ulazio, Jure Ivanković nije mu dao ni minute.

Bijeli su doveli Kleinheslera iz Panathinaikosa na posudbu do kraja sezone i sasvim izvjesno je da će on završetkom prvenstva otići. Nada se da će to biti na okupljanje mađarske reprezentacije za Euro, jer osim što je htio pomoći Hajduku, želio se nametnuti i za povratak u nacionalnu momčad. Uspjelo mu je to jer je u ožujku nastupio ukupno 55 minuta u pobjedama nad Turskom i Kosovom te se legitimno nada biti među putnicima za Njemačku, pogotovo sada kada su rosteri prošireni s 23 na 26 igrača.

Ukupno Kleinhesler ima 49 nastupa uz tri gola za mađarsku reprezentaciju čiji je standardni član bio, ali od srpnja 2023. do ožujka 2024. godine nije bio u kadru. Poklopilo se to s manjom minutažom u Panathinaikosu pa je i on želio sredinu u kojoj će više igrati. Hajduk ga je dočekao raširenih ruku, a sportski direktor Mindaugas Nikoličius vidio kao lijevo krilo, premda je on više ofenzivni vezni igrač, ali može igrati i na drugim pozicijama.

Sjećamo se kako je u Umagu na treninzima Kleinheisler pucao kao iz topa, zabijao golove kao od šale, no nekako se nije uspio uklopiti u razmišljanja trenera Mislava Karoglana koji mu je često mijenjao mjesta, dok se dolaskom Brekalo preselio na klupu te ulazio u drugom dijelu.

Simpatični Mađar, kojega pamtimo kao najboljeg igrača Osijeka svojevremeno, koji je za Astanu igrao velike utakmice, autoru ovih redaka je uvijek ostavljao dojam nogometaša koji se bori i zna, međutim brojke u Hajduku nisu impresivne.

U 14 utakmica pet puta je bio u početnom sastavu, postigao je jedan gol i upisao jednu asistenciju, a u prosjeku je igrao 45 minuta. Velika je konkurencija bila u vezi i na krilu te je dojam da je mogao dati više, premda trka, želja i borbenost nikad nisu bili upitni.

Jednostavno je došao u krivo vrijeme kada je Hajduk sam sebe pobijedio posebice s pet poraza u nizu koji će ostati zapamćeni u povijesnim knjigama.

Ugovor s Grcima ima do lipnja 2026. godine, vidjet ćemo gdje će na kraju završiti te hoće li otputovati na Euro s reprezentacijom Mađarske.



Tagovi

Laszlo KleinheislerHajdukposudbaIstra 1961suspenzijaPanathinaikosMađarska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna ligaEuro 2024

Ostale Vijesti