foto: RB Salzburg official
foto: RB Salzburg official

Istrin rekorder: Nazvao me glavni skaut Red Bulla, dao sam mu tatin broj i sutradan je bio kod nas doma

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.01.21. | 09:18

Dječak od 1.800.000 eura ispričao je svoju priču.

Sad već bivši kadet Istre 1961 Rocco Živković nedavno je svukao žuti dres i navukao onaj Red Bull Salzburga, Austrijci su na račun pulskog prvoligaša uplatili 1.800.000 eura što Rocca čini uvjerljivo najskuplje prodanim igračem u klupskoj povijesti.

Njegova čudesna priča započela je osvajanjem međunarodnog turnira Vlatko Marković u Osijeku s Hrvatskom U-16, a završila je, eto, prije nekoliko dana parafom na ugovor sa slavnim klubom iz Mozartova grada.

U ponedjeljak je došao u Ausriju, odradio liječnički i stavio svoj potpis na ugovor kod novog poslodavca, a za Novi list je ispričao svoju priču.

„Nedugo nakon turnira Vlatko Marković nazvao me glavni skaut Red Bulla, ja sam mu dao tatin broj i već je sljedećeg dana došao kod nas doma,“ započeo je.

Rocco je trenutačno na rehabilitaciji od operacije koljena, a kad ju završi, priključit će se U-18 momčadi Red Bulla.

„Sve se to iznenada dogodilo i normalno da smo mi unutar obitelji morali malo razmisliti o svemu. Sad kad je to obavljeno, moram priznati da mi je sve ovo skupa još uvijek malo čudno. Prvi put sam otišao od kuće i došao u nepoznatu sredinu u kojoj mi je sve novo i nisu mi još sve stvari »legle« na svoje mjesto, ali brzo ću se naviknuti, ne brinem se za to,“ priča pa otkriva kako mu još nije svejedno:

„Prisutna je mala nervoza i trema, ali mislim da je to u cijeloj ovoj situaciji normalno i da će to proći s vremenom. Vidio sam i kod tate da je bio malo tužan kad me ostavio ovdje i sam se vratio kući, ali isto je tako bio sretan zbog mene i prilike koja mi se pružila. Ni meni nije bilo svejedno kad je on sjeo u auto i odvezao se, ali odabrao sam ovaj put i svjestan sam da se nečega moram odreći kako bih ostvario svoje želje.“


Tagovi

Rocco ŽivkovićIstra 1961prijelazni rokZimski prijelazni roknogometni transferi

Ostale Vijesti