PIXSELL
PIXSELL

Istra s novom obranom, Osijek traži put za povratak na pobjednički kolosijek (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.02.23. | 07:51

Istra ima niz od pet utakmica bez poraza na domaćem travnjaku, dok Osijek dugo nije remizirao na gostovanjima

Istra će na Osijek bez dva bitna igrača u posljednjoj liniji. U smiraj prijelaznog roka Perković je naplatio silan talent koji je pokazivao u prvom dijelu sezone transferom u Dinamo, dok Hujbera neće biti zbog kartona.

“Perković je otišao i sada se moramo prilagoditi”, jasan je bio Gonzalo Garcia koji će umjesto njega u vatru poslati Daria Marešića za kojeg je istaknuo da ima veliko povjerenje u njega. Za razliku od stoperske pozicije, za onu Hujberovu na desnom boku konkuriraju dvojica igrača; Kadušić i Marin. Doduše, čak bi i Lisica mogao na tu poziciju. Kako bilo, Garcia je svjestan važnosti utakmice protiv Osijeka koji unatoč činjenici da stiže oslabljen u odnosu na jesenski dio HNL-a, najavljuje puni bodovni plijen na Aldu Drosini.

“I dalje imaju Miereza u napadu koji igri Osijeka odgovara više od Belje. S Pomsom su ostali na tragu onoga što je igrao Bjelica, no jasno da je Osijek čvrst, fizički moćan i moramo biti na 100 posto vlastitih mogućnosti”, jasan je trener Istre. Domaćini žele uzeti Osijeku kontrolu posjeda te prenijeti na travnjak sve ono što vježbaju tijekom tjedna na treninzima.

“Oni su opasni u dijagonalama i skoku i tu je bitna koncentracija”, podvukao je Garcia koji osim Hujbera na računa na Duvnjaka i Bakrara koji su bolesni dok od prije nema Rovisa, Blagojevića, Kneževića i Kopljara.

S druge strane, Osijek je u Istru otputovao dan ranije. U petak su trenirali poslijepodne i za očekivati je kako je Poms donio odluku hoće li protiv Istre krenuti s četvorkom u zadnjoj liniji ili s tri igrača. Navijače golica hoće li među tih 11 koji će istrčati danas na Aldu Drosini biti Mile Škorića, a sasvim je jasno da neće biti Lovrića koji je ostao u Osijeku, baš kao i Brleka i Cvijanovića koji se oporavljaju od teških ozljeda.

No, motiva neće nedostajati. Ponajprije kod Miereza i Gržana koji su proveli dio karijere u Puli. Pogotovo Gržan koji je više od stotinu puta oblačio dres Istre. Dvoboj Istre i Osijeka počinje u 15 sati uz suđenje Ante Čuljka iz Zagreba kojem će pomoćnici biti Ivan Mihalj (V. Gorica) i Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina). Četvrti sudac je Goran Pečarić iz Zagreba, VAR je njegov sugrađanin Ante Čulina dok je AVAR Anto Marić.

OČEKIVANE POSTAVE:

Istra 1961 (4-3-3)

Osijek (3-4-3)



Tagovi

NK OsijekIstra 1961HNL

Ostale Vijesti