Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL

Istra 1961 preokretom dobila Osijek u gostima nakon deset godina posta!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 20.04.24. | 19:04

Gosti iz Pule zadali su ozbiljan udarac borbi Osijeka za izlazak na europsku scenu nakon što su preko Vuka i Ekonga poništili vodstvo domaćina i upisali tri boda na Opus Areni

Ambicije Osijeka za izlazak na europsku scenu na ozbiljnoj su kušnji nakon što je momčad Zorana Zekića poražena 1-2 na svom travnjaku od Istre 1961. Puležani su do tri boda i prekida serije bez trijumfa stigli preokretom i nakon isključenja Slavka Bralića u 36. minuti. Strijelci su bili Vuk (37.) i Ekong (51.) dok je za domaćine precizan bio Lovrić (14.).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Fino je krenulo s obje strane. Pet udarca u desetak minuta dvoboja od kojih vrijedi istaknuti pokušaj Miereza glavom, odnosno onaj iz daljine Slavka Blagojevića. Međutim, mreže se nisu tresle…

No, i to se vrlo brzo i to se promijenilo. Kristijan Lovrić namjestio je nišanske sprave u posljednje vrijeme. Nakon dva gola Rudešu, potom odmora protiv Hajduka, napadač Osijeka zabio je i na Pampasu. I to iz daljine, iskosa - činilo se kao ubačaj koji je išao na Miereza, a završio u gol. Zanimljivo, oba igrača slavili su pogotke da bi dilemu riješili domaćini koji su objavili kako je Lovrić taj kojem se piše pogodak s kojim je Osijek otvorio goste iz Pule.

U 36. minuti Kohorta je podigla rođendansku koreografiju a sudac Čulina crveni karton. Istrin Koski sjurio se pred kazneni prostor domaćina, a Slavko Bralić ga ruši kao posljednji čovjek obrane. Za Čulinu nije bilo nikakve dvojbe i Bralić je morao u svlačionicu a njegovi suigrači gotovo sat vremena s igračem manje u polju.

Da nesreća ne dolazi sama potvrdio je Vuk koji je iz slobodnog udarca prevario Kolića za izjednačenje. Nepunu minutu kasnije Istra je mogla do preokreta, ali Devetak se nije najbolje snašao pa njegov udarac nije pogodio okvir Kolićevih vratiju. Do odlaska na odmor svjedočili smo nekoliko nervoznih istupa u domaćim redovima zbog kojih su požutjeli Lovrić i trener Zekić te pokušaju Vuka iz okreta a kojeg je zaustavio mladi vratar Kolić.

S dvije izmjene reagirao je Zoran Zekić u poluvremenu. U svlačionici su ostali Lovrić i Bukvić, zamijenili su ih Gržan i Vrbanac. No, nije pomoglo… Tek šest minuta nastavka trebalo je gostima da potpuno preokrenu utakmicu. Ekong je napravio slalom kroz obranu Osijeku pa zabio za vodstvo Istre. Isti igrač probao je iz daljine a nakon nespretne reakcije domaćeg vratara, lopta je plesala po gol liniji ali nije ušla...

Do kraja je Osijek imao nekoliko poluprilika za izjednačenje, ali Majkić je zaključao svoju mrežu. U sljedećem kolu Istra će dočekati Slaven Belupo, dok će Osijek u goste Gorici.

Osijek - Istra 1961 1-2

Opus Arena. Sudac: Ante Čulina (Zagreb); pomoćnici: Bojan Zobenica (V. Gorica) i Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina). Četvrta sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica). VAR: Ivan Bebek (Rijeka), AVAR: Jerko Crnčić (Vrbovec).

Strijelci: 1-0 Lovrić (14.), 1-1 Vuk (37.), 1-2 Ekong (51.)

Žuti kartoni: Lovrić (Osijek); Valinčić, Filet, Vuk, Petrusenko (Istra 1961)

Crveni karton: Slavko Bralić (36. - grub prekršaj)

Osijek(4-2-3-1): Kolić – Guedes (od 69. Omerović), Duarte, Bralić, Jurišić – Pušić (od 69. Prekodravac), Nejašmić – Bukvić (od 46. Vrbanac), Lovrić (od 46. Gržan), Matković - Mierez

Istra 1961 (3-4-3): Majkić – Majstorović, Koski (od 80. Marešić), Iovu – Valinčić (od 90. Hujber), Petrusenko, Blagojević (od 85. Maurić), Devetak – Ekong, Filet (od 85. Lawal), Vuk.



Tagovi

NK OsijekIstra 1961HNLHrvatska nogometna ligaZoran ZekićPaolo Tramezzani

Ostale Vijesti