NK Istra 1961
NK Istra 1961

Istra 1961 predstavila novake: “Svaki igrač iz Južne Amerike sanja zaigrati u Europi, a Hrvatskoj pogotovo”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.07.24. | 09:23

Na Drosini su predstavljeni su Gruzijac, Venezuelanac i Španjolac

Istra 1961 je na konferenciji za novinare predstavila svoje nove igrače, Giorgija Gaguu, Andresa Ferra te Stephanea Kellera.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uz njih je bio i sportski direktor Saša Bjelanović.

“To su zasigurno igrači koje smo već neko vrijeme pratili. Giorgi i Stephane dolaze iz Alavesa, tako da su već bili tema i u prethodnim prijelaznim rokovima. Što se tiče Andresa, gledao sam ga uživo prije nekoliko godina dok je igrao za reprezentaciju Venezuele. S obzirom da smo imali potrebu za dovođenjem igrača na određenim pozicijama, tako smo smo i reagirali. Jako smo zadovoljni, dobili smo mlade igrače, svi mladi reprezentativci svojih zemalja, dečki koji su 2001. godište i mislim da će nam donijeti jednu novu energiju, novu snagu, novu kvalitetu, da ćemo s njima biti još konkurentniji u našim ciljevima”, rekao je Saša Bjelanović, kako prenosi službena stranica Zeleno-žutih.

“Imam 22 godine, dolazim iz Gruzije i igram na poziciji napadača. Ovdje sam kako bi pomogao ekipi dostići ciljeve, dat ću svojih 100% u tome i pokušati se dokazati najbolje što mogu. Igrao sam 4 pripremne utakmice protiv dobrih ekipa, mislim da smo predsezonu dobro odradili. Mislim da smo svakim danom sve bolji, što se taktike tiče ali i fizičke spreme”, poručio je Giorgi Gagua.

“Svoje nogometne korake započeo sam u reprezentaciji Venezuele, gdje sam prošao sedam godina škole nogometa. Nakon toga, nastavio sam karijeru u Argentini, gdje sam puno radio na svom napretku. Ovo je za mene divna prilika, jer svaki igrač južne Amerike sanja igrati u Europi i Hrvatskoj pogotovo, koja je ipak bila u finalu i polufinalu svjetskog prvenstva. Istra 1961 mi je otvorila vrata novom iskustvu, i dala mi priliku da pokažem svoje kvalitete, zato sam izuzetno sretan i zahvalan. Mislim da pripreme idu jako dobro, igrao sam prijateljske utakmice i to mi je vrlo bitno, jer mi je glavni cilj što više igrati”, kaže Andres Ferro.

“Bilo mi je teško na početku kad sam stigao, ali moji suigrači i treneri su mi sve olakšali dobrom komunikacijom i susretljivošću. Prije dolaska u Hrvatsku trenirao sam u Španjolskoj, stoga sam fizički spreman, u dobroj sam formi. Već se osjećam kao dio ekipe i kao da sam kući, zahvaljujući toploj dobrodošlici. Igrao sam već s Giorgijem u Alavesu B, pa se znamo i super funkcioniramo na terenu”, kazao je Stephane Keller.



Tagovi

Istra 1961Saša BjelanovićHrvatska nogometna ligaGiorgi GaguaAndres FerroStephane Keller

Ostale Vijesti