ISTINSKI ŠAMPIONI: Brazilski prvak želi posljednju utakmicu sezone igrati u dresovima Chapecoensea!

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 30.11.16. | 10:32

Velika gesta novog prvaka Brazila...

Avionska nesreća u kojoj je život izgubila 71 osoba i praktički cijela momčad brazilskog kluba Chapecoensea ujedinila je cijeli nogometni svijet.

Mnogi klubovi diljem Brazila, ali i planete, odmah su ponudili pomoć Chapecoenseu u namjeri da što lakše prebrodi nemjerljivi gubitak. Također je i pokrenuta inicijativa da se momčadi iz malog grada Chapeca omogući da na posudbu dovede neograničen broj nogometaša, a sve o trošku klubova iz kojih bi igrači dolazili, kao i to da se Chapecoenseu osigura status prvoligaša iduće tri sezone, bez obzira na kojem mjestu završili.

Gospodske manire pokazao je i Liverpool uoči utakmice Liga kupa sa Leedsom, a nedugo zatim oglasio se i novi prvak Brazila, Palmeiras. Kako javlja brazilski ESPN, šampion je podnio zahtjev tamošnjem Savezu da posljednju utakmicu sezone njegovi nogometaši odigraju u dresovima Chapecoensea.

Obostrana želja da se ova inicijativa doista provede u djelo postoji, no Palmeiras će morati dobiti i zeleno svjetlo od svog sponzora Adidasa. Naime, Chapecoense nosi dresove Umbra.

Posljednju utakmicu sezone Palmeiras bi trebao igrati 11. siječnja na gostovanju kod Vitorije.

Podsjetimo, kolumbijski Atletico Nacional, s kojim je Chapecoense trebao igrati finale Copa Sudamericane, već je podnio inicijativu Južnoameričkoj nogometnoj federaciji da se pobjednički trofej dodijeli brazilskom klubu.

„Predložili smo CONMEBOL-u da naslov prvaka dodijeli našim suparnicima. To je najmanje što možemo učiniti za naše brazilske prijatelje“, poručili su iz Atletica.

(Foto: Action Images)


Tagovi

PalmeirasChapecoense

Ostale Vijesti