Istinski junaci! Upoznajte sve prvake hrvatskih četvrtih nogometnih liga

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 04.07.17. | 13:38

Mali tekstovi o velikim klubovima.

Hrvatski nogomet nisu samo reprezentacija, naši vrhunski nogometaši koji igraju u velikim stranim klubovima ili Dinamo, Hajduk i Rijeka, odnosno prvoligaši. Hrvatski nogomet je i mnoštvo „malih“ klubova koji se natječu u nižim ligama, koji igraju često za gušt, a o kojima se rijetko piše.

Na Germanijaku smo posljednjih mjeseci imali nekoliko tekstova o takvim klubovima, prije svega o onim klubovima koji funkcioniraju po članskom modelu, a nakon kraja sezone napravili smo seriju tekstova o niželigaškim prvacima. Tako smo imali tekstove o pobjednicima trećih liga – Međimurju, Vinogradaru i Hajduku II, a nakon toga smo se spustili još korak niže.

Hrvatski nogometni sustav je takav da imamo devet liga koje imaju status četvrtih liga – u regiji Istok su tri, u regiji Zapad dvije dok regija Jug ima čak četiri takve lige. Na Istoku i Zapadu su to međužupanijske lige, na jugu županijske, a njihovi prvaci su dobili dužnu pažnju u našim tekstovima.

S kakvim problemima se ti klubovi suočavaju? Koji su im dugoročni i kratkoročni ciljevi? Kakvu podršku imaju od zajednice i navijača? Odgovore na ta pitanja pokušali smo dobiti u našim tekstovima koje sada možete pročitati na jednom mjestu. Pa stoga uživajte u „malim“ pričama o velikim klubovima: Polet, Čepin, Garić, Pazinka, Udarnik, Urania, Zagora, Škabrnja i Župa dubrovačka.

(Grafika: Vedran Duhaček)


Tagovi

izdvajamoprvaci četvrtih

Ostale Vijesti