Sandra Novaković Milašinčić
Sandra Novaković Milašinčić

Iskupljenje Olmissuma protiv Vrgorca, derbi Novog vremena i Dinama u Makarskoj

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.02.22. | 14:41

Danas se igraju tri utakmice 12. kola 1.HMNL.

12. kolo 1.HMNL otvorit će vodeći Vrgorac protiv šestog Vrgorca. Prvak je dakako favorit, a u ovoj utakmici imat će dodatni motiv ne bi li se iskupio za poraz u prošlom kolu od Crnice 1:3. S druge strane Vrgorčani, koji su jesenski dio sezone završili na četvrtom mjestu, proljeće su otvorili s dva poraza, a za pobjedu ne znaju od početka studenog, odnosno pet utakmica.

Šibenik 1983 je pretposljednji, a za pobjedu ne zna sedma kola. Proljeće su otvorili s dva poraza, a dočekuju Universitas koji je proljeće otvorio s dvije pobjede. No, slična je situacija bila na početku sezone. Universitas je slavio u prve dvije utakmice prvenstva, a Šibenik izgubio, da bi u trećem kolu, na iznenađenje svih, Funcuti slavili s 9:5 u Splitu.

Derbi kola, uz izravni prijenos na Arenisport 1 igra se u Makarskoj između Novog vremena i Futsal Dinama. Nakon što Dinamo nije svladao Makarane pune tri sezone, u prvoj ovosezonskoj utakmici Plavi su slavili u Domu sportova II s 5:2. Domaćini utakmicu dočekuju s dva poraza, a Dinamo u Makarsku stiže nakon pobjede u prošlom kolu protiv Šibenika 1983.

Dan kasnije osmi Square dočekuje drugu Pulu. No, koliko je liga izjednačena, dokazuje činjenica da bi se Square pobjedom u Gospinom polju približio Puli na svega četiri boda zaostatka. Prvi dvoboj ove dvije momčadi završio je 3:2 pobjedom Puljana.

Kako je sezona krenula, činilo se da će se Alumnus i Crnica boriti za ostanak. No Crnica je serijom od šest utakmica bez poraza i dva trijumfa u nizu pobjegla Studentima na 12 bodova prednosti, a danas bi i definitivno mogli osigurati svoj ostanak u ligi. Alumnus se pak nalazi u nezavidnoj situaciji, imaju mladu i neiskusnu momčad koja tek nekoliko mjeseci igra zajedno. No, Studenti više nemaju što izgubiti već se moraju 'baciti na glavu'.

12. kolo 1. HMNL:

Petak

Olmissum - Vrgorac, 17.00

Šibenik 1983 - Universitas, 18.00

Novo vrijeme - Futsal Dinamo, 20.00

Subota

Square - Futsal Pula, 18.00

Alumnus - Crnica, 19.00



Tagovi

Futsal1.HMNLFutsal DinamoMNK Futsal DinamoNovo Vrijeme ApfelMNK OlmissumOlmissumMNK Vrgorac

Ostale Vijesti