Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Inspekcija naredila Dinamu: Imenujte IO i NO i vratite izbačene članove u klub!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.09.23. | 21:05

Novi zapleti uoči još jedne, povijesne Dinamove Skupštine

Trebala je to biti Skupština, koja će potvrditi zaokret u klupskoj politici, novi Statut i tzv.demokratizaciju, u kojoj će članovi neposredno na izborima birati članove Skupštine. No, umjesto zaokreta, preokret, Dinamova Skupština, koja će se održati 25.rujna, opet bi mogla biti povijesna. Jer, već se naveliko o raznim koalicijama, o dogovoru dojučer zaraćenih struja tzv. Barišićeve i Zorićeve strane. Isto tako, predsjednik kluba Mirko Barišić rekao je da novi Statut neće biti na dnevnom redu Skupštine, čime je izigrao dogovor s dijelom navijača i prekršio obećanje koje je dao nakon čuvene Skupštine u ožujku. A onda je (kakava tajming!) sletio i pravorijek Sportske inspekcije, koja je Dinamu jasno naredila nekoliko stvari.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo, klub mora imenovati Izvršni i Nadzorni odbor i za to ima 60 dana. Jasno, to i jest plan, Dinamo će dobiti novi IO i NO na Skupštini, dakle, tu nema ništa sporno. No, zanimljivo je da je Inspekcija naredila poništenje odluke starog IO-a, koji je na svojoj zadnjoj sjednici poništio odluku NO-a o žalbama izbačenih članova Damira Žigrovića, Damira Zorića, Marija Paponje, Marija Primorca i Mate Tokića. Podsjetimo, njih je IO izbacio iz članstva kluba i time Žigrovića, Tokića, Paponju i Primorca onemogućio da budu članovi Skupštine iz redova povjerenika, a što bi, po broju članova, barem dio njih i postao. Što to sad znači? Za ovu Skupštinu, vjerojatno, ništa, jer odluku o 'pomilovanju' mora donijeti novi Izvršni odbor, do 15 dana nakon formiranja. No, u skorijoj budućnosti, oni će, a među njima je i Damir Zorić, opet imati legitimitet, što znači da bi ta, tzv. Zorićeva (neki kažu, Mamićeva) struja u Skupštini opet mogla imati veći broj glasova.

Uglavnom, umjesto da smo blizu raspleta, sve smo bliže novom zapletu. I, sve ide u smjeru nekakve nove koalicije, premda se još uvijek ne zna točno tko s kim i za koga. Ali se zna protiv koga, protiv ulaska navijača/članova u većem broju u klupska tijela, protiv 'demokratizacije'. Cirkus će uskoro ući u svoju drugu godinu postojanja!




Tagovi

GNK DinamoSkupština GNK DinamoMirko Barišić

Ostale Vijesti