REUTERS/Ibraheem Al Omari
REUTERS/Ibraheem Al Omari

Indija mu vjeruje: Štimac ostaje na klupi

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 19:27

Željezni Igor će još godinu dana "krotiti" Plave Tigrove

Nakon kratkog zatišja, stižu novine o slučaju Štimac. Bivši izbornik hrvatske reprezentacije već neko vrijeme vodi reprezentaciju Indije, a sve se čini da loši rezultati neće koštati Igora pozicije na klupi druge najmnogoljudnije zemlje svijeta.

Kako prenosi Nacional, Igor Štimac je održao sastanak s čelnicima tamošnjeg nogometnog saveza prezentirajući svoj dosadašnji rad s “plavim tigrovima”. Iako Igor u svom dosadašnjem mandatu broji svega dvije pobjede uz šest remija i sedam poaza, savez mu je odlučio produljiti ugovor na još godinu dana, sve do rujna 2022. godine.

Što preostaje Indiji nakon kvalifikacijskog neuspjeha za Mundijal? Azijski kup. Indija, kao treća iz kvalifikacijske skupine za Svjetsko prvenstvo u Kataru, ide u treće “pretkolo” kvalifikacija za natjecanje koje predstavlja azijsku verziju našeg Europskog prvenstva.

No, i to valja zaslužiti. Štimca i njegovu Indiju opet čeka skupina u kojoj valja odigrati šest utakmica u razdoblju od veljače do rujna iduće godine. Ukoliko osvoje prvo mjesto, putuju u Kinu koja će biti domaćin natjecanja 2023. godine. Ako ostvari takav uspjeh, ugovor će mu gotovo sigurno biti opet produžen. No, valja biti oprezan. Ždrijeb još nije odrađen, a među potencijalnim protivnicima ima ekipa koje su već ranije Štimčevoj Indiji pravile probleme.

Na kraju nam ostaje pitati se: je li Štimac mogao više? Zlobnici će reći da je mogao i morao bolje. On se pak nakon ispadanja iz borbe za Mundijal branio izjavom da "ni Mourinho ni Pep ne bi s raspoloživim snagama napravili više od njega". Prilika za popravni je tu, sve se čiuni da ćemo o ovome opet pisati iduće godine u kasnu jesen.


Tagovi

Igor ŠtimacIndijaKatarAzijski kupKvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Ostale Vijesti