Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Imamo li već 'Ligu 9'? Istra kao oluja kroz Kranjčevićevu, Puljani su za Rudeš - Manchester City!

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 11.11.23. | 17:53

Umjesto neizvjesnog derbija začelja, vidjeli smo uvjerljivu (0-4) pobjedu Istre 1961, koja je mogla biti i dvostruko veća

Projurila je Istra 1961 kroz Rudeš (0-4), pokazala kolika je razlika između predzadnje i zadnje momčadi HNL-a. Ako je dosad i bilo neke nade za Rudešane da se mogu spasiti, ta je nada ovim porazom gotovo potpuno okopnila, zaostatak od 11 za Puljanima matematički je još moguće dostići, ali dojam je da su se sami igrači Rudeša već predali, potpisali kapitulaciju. Jer, mogli su stradati i teže, čak i dvostruko više, da su pulski napadači bili još malo prisebniji i da vratar Marković nije opet bio najbolji igrač domaćina, vidjeli bismo i rekordnu pobjedu 'žuto-zelenih'.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trebao je to biti derbi začelja, obojica trenera najavljivali su dvoboj kao svojevrsno finale. Rudešu za priključak HNL karavani, a Istri 1961 za još veći bijeg od svog suparnika. Na kraju bio je to dvoboj prvoligaša i, sve izvjesnijeg, drugoligaša. Kad je u prvoj minuti Tomečakovu povratnu loptu Pešić poslao gotovo na cestu, činilo se da bi Rudeš mogao biti barem ravnopravan protivnik i nadati se svojoj prvoj pobjedi u HNL-u.

Međutim, bilo je to sve od Rudešana u prvom dijelu, već do 11.minute njihov vratar Marković skupio je tri odlične obrane, dvaput je zaustavio udarce Vuka, jednom Ercega i držao 'nulu'. No, bilo je to kratkog daha, puno je bilo rupa u obrani domaćina, prednjačio je u greškama Pavković. Dvaput je darovao loptu Puljanima, a onda ga je pretrčao Lisica, odigrao povratnu loptu za Maurića, koji je rutinski poentirao. Odmah je, već u 17.minuti trener Rudeša Toni Golem zamijenio Pavkovića, ubacio Pavleka, ali malo se toga promijenilo u igri fenjeraša. Štoviše, Lisica je i za njega bio nezaustavljiv, opet je prošao i asistirao, ovaj put Anti Ercegu, koji je s nekoliko metara matirao Markovića. Već u 26.minuti Istra je imala pobjedu u rukama, a Rudeš kao da izvijesio bijelu zastavu. Teško su Golemovi igrači spajali dodavanja, igrali su sporo, bezidejno, baš kao da ne pripadaju u ovo društvo i kao da su toga i sami svjesni. Puno su bliže bodu bili prije tjedan dana na Poljudu nego u Kranjčevićevoj, pred 200-tinjak gledatelja i dva novinara, koji su očekivali puno neizvjesniji i 'nabrijaniji' sraz. Upravo suprotno, Istra je u odnosu na Rudeš izgledala kao da pripada nekom drugom, puno višem nogometnom razredu.

Još su dvaput igrači iz Pule išli sami na Markovića, spasilo je domaćine minimalno zaleđe, u zadnjoj minuti prvog dijela, nakon ubačaja iz kuta Kovačević je igrao rukom u svojem šesnaestercu. Kazneni udarac mirno je izveo Erceg za svoj drugi gol na utakmici i definitivno rješenje ove priče. Pred Majkićem čitavo to vrijeme tek dva polupokušaja, Kovačevićev udarac glavom s vrha kaznenog prostora preko gola i Oddeijev šut u blok.

Jedina u promjena u nastavku, zapravo, bio je odlazak i najvjernijih navijača Rudeša sa zapadne tribine, odustali su i oni od navijanja, ostala je tek jedna manja, mlađa skupina. Na terenu iste postavke, u 56.minuti novi gol, Erceg je sad bio asistent, a Vuk strijelac. 'Pet komada, pet komada', orilo se s tribine na kojoj su bili pulski 'Demoni' i želja im se zamalo ostvarila vrlo brzo. Oddei je vraćao loptu vrataru, Erceg presjekao to dodavanje, zaobišao Markovića, ali otišao predaleko, pokušao pogoditi iz mrtvog kuta, vratnica je spriječila novi pogodak. Igra mačke i miša, kao da je u Kranjčevićevu došao Manchester City, tako je Istra djelovala u odnosu na Rudeš. Erceg je imao još jedan zicer, bio je pred Markovićem i pogodio vanjski dio mreže. Pucao je još jednom, u blok. Tih 0-4 lako je moglo biti i 0-8!

Rudeš - Istra 1961 0-4

Zagreb. Stadion: Kranjčevićeva. Gledatelja: 247. Sudac: Jakov Titlić (Potravlje). Pomoćnici: Luka Pajić (Rijeka) i Dominik Benković (Zaprešić). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Ivan Starčević (Bjelovar).

Rudeš (3-4-2-1): Marković - Matić, Pavlović, Pavković (od 17.Pavlek) – Tomečak, Srbljinović, Pasariček, Pešić (od. 46.Špeljak) – Oddei (od 69.Vukmanović), Bašić (od 46.Lazarov) – Kovačević (od 66.Petković). Trener: Toni Golem.

Istra 1961 (4-3-3): Majkić – Kadušić, Iovu, Marešić (od 64.Bjorkander), Devetak – Blagojević (od 64.Petrusenko), Maurić, Mlinar (od 73.Nebyla) – Lisica (od 64.Matheus), Erceg, Vuk (od 73.Ekong). Trener: David Catala.

Strijelci: 0-1 – Maurić (14., Lisica), 0-2 – Erceg (26., Lisica), 0-3 – Erceg (45.-11 m), 0-4 – Vuk (57., Erceg)

Žuti kartoni: -

Crveni kartoni: -



Tagovi

NK RudešIstra 1961HNLAnte ErcegMateo Lisica

Ostale Vijesti