Ikona i rekorder! Marco Boriello zabio za 12. klub u Serie A

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 28.08.17. | 10:17

Jedini klub za koji je nastupao van Italije bio je West Ham.

Zanimljivo, rođen je u Napulju, ali za tamošnjeg prvoligaša nikad nije zaigrao iako je nastupao u dresovima talijanskih velikana Milana, Rome i Juventusa. u Italiji je igrao još i za Empoli, Sampdoriju, Triestinu, Regginu, Genou, Carpi, Atalantu i Cagliari. Roma ga je 2014. posudila i West Hamu gdje se nije baš proslavio.

Zanimljivo, prošle sezone u poznim igračkim godinama odradio je sjajan posao i zabio 16 golova za Cagliari koji je ostao u Serie A. Prešao je zatim u redove novog prvoligaša za kojeg je ovaj vikend postigao i pogodak. Načeo je Udinese, a njegov klub je upisao prvu pobjedu sezone.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/qAVo2lfAZmw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Bio je to 12. klub u Serie A za koji je Boriello zabio pogodak tokom svoje karijere čime se izjednačio s Nicolom Amorusom koji je također bio poznat kao velika ptica selica. Boriello je nastupao i za reprezentaciju Italije za koju nije postigao ni jedan pogodak u sedam nastupa. U Serie A Boriello je zabio pogodak za sljedeće klubove: Milan, Reggina, Sampdoria, Treviso, Genoa, Roma, Juventus, Carpi, Atalanta, Cagliari, Empoli i SPAL.

Zbog svega navedenog Boriello spada među ikonske napadače Serie A, no isto tako kao velika ptica selica. Jedan od razloga zašto nikad nije nastupao za klub iz rodnog grada je činjenica kako je njegovog oca ubila tamošnja mafija. 

(Foto: You tube screenshot)


Tagovi

Marco Borriello

Ostale Vijesti