Igrao za Chelsea, Arsenal i Real, a s 32 godine jedva pronašao novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.04.17. | 13:48

S 32 godine veznjak je doslovno spasio sezonu.

Lassana Diarra je prije nekoliko dana potpisao ugovor s Al-Jazirom, klubom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i tako nakon dva mjeseca potrage pronašao klub u kojem će odigrati najmanje do ljeta. Francuski veznjak tako je doslovno spasio sezonu koja je za njega bila uistinu turbulentna.

Nekadašnji veznjak Chelseaja, Arsenala, Portsmoutha, Reala, Anžija i moskovskog Lokomotiva, sezonu je počeo u Marseilleu, gdje je u prvim utakmicama nosio i kapetansku vrpcu, ali se brzo našao u nemilosti trenera Rudija Garcije. Nakon oporavka od ozljede leđa, koju je doživio u rujnu, Diarra je odigrao još nekoliko minuta u prvoj postavi, a onda je priliku dobivao na kapaljku. Garcia ga je gurnuo izvan momčadi, a u veljači je Marseille objavio kako je s igračem raskinut ugovor. Francuski mediji su ga odmah smjestili u Kinu, ali tamošnji klubovi ga ipak nisu željeli dovesti te je Diarra dva mjeseca bio bez kluba dok utjehu nije našao u Al-Jaziri.

Cijeli slučaj oko njegovog odlaska iz Marseillea burno je praćen u Francuskoj jer su tamošnji mediji pisali kako je Diarra namjerno bojkotirao treninge kako bi od kluba dobio dozvolu za odlazak u Kinu. Spominjao se klub Shandong Luneng, kojeg vodi Felix Magath, ali je taj transfer ipak otpao i to ponajviše jer njemački trener nije želio u svlačionici imati igrača koji je spreman bojkotirati vlastitog trenera.

Ovo nije prvi slučaj da je Diarra snosio posljedice lošeg odnosa s trenerima. Dok je igrao za Lokomotiv, sukobio se s tadašnjim trenerom Leonidom Kučukom, ali i upravom moskovskog kluba. Razlog je bila želja kluba za smanjenjem njegove plaće, a Diarra, osim što se nije složio s tom odlukom, žestoko se sukobio s Kučukom. Napustio je klub, potpisao za Marseille, ali ga je Lokomotiv sudio Sportskom sudu CAS u Lausanni te dobio tužbu. Diarra je tako morao platiti Lokomotivu 10 milijuna eura, a dobio je i suspenziju od 15 mjeseci neigranja. Uspio se nakon toga vratiti u dobru formu, krajem 2015. i početkom 2016. opet i zaigrao za reprezentaciju Francuske za koju ima 34 nastupa, ali sada se povijest ponavlja…

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Lassana Diarra

Ostale Vijesti