Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Igrao je za tri Dinama, bio je prvi topnik HNL-a i zabijao u Ligi prvaka, a sad ide u drugu momčad Crne Gore

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.02.22. | 10:03

Rekorder po broju nastupa za svoju reprezentaciju je posljednjih šest mjeseci proveo u Kazahstanu

Fatos Beqiraj je novi igrač crnogorskog prvoligaša Dečića. 33-godišnji napadač, koji korijene vuče s Kosova, vraća se u Crnu Goru nakon 11 i pol godina lutanja Europom. Prvi inozemni angažman u ljeto 2010. godine bio mu je zagrebački Dinamo, da bi nakon toga igrao za još osam različitih klubova.

Beqiraj je na kraju igrao za tri različita Dinama – Dinamo Zagreb, Dinamo Minsk i Dinamo Moskvu. U sva tri kluba igrao je dobro, s tim da je ipak u dresu onog zagrebačkog bio najbolji. Beqiraj je ukupno za Plave skupio 125 nastupa, 37 pogodaka i 17 asistencija, a posebno se pamti njegov pogodak Real Madridu na Santigao Bernabeuu. Malo je igrača koji se mogu pohvaliti takvim uspjehom…

Zanimljivo, 33-godišnji napadač rodom iz Peći je u sezoni 11/12. bio najbolji strijelac 1.HNL s 15 postignutih pogodaka. Iz Dinama je otišao nakon tri i pol godine, Plavi su na njemu zaradili milijun eura, a u karijeri je ostvario još jedan transfer u kojem se plaćala odšteta kad je iz Minska odlazio u Moskvu. Iz Dinama u Dinamo.

Posljednjih šest mjeseci Beqiraj je nosi dres Astane, a klub napušta kao slobodan igrač. Tamo je imao nekoliko suigrača s našeg govornog područja, ali jasno je da u Astani nitko nema status poput Marina Tomasova koji je najbolji klupski strijelac u povijesti, a samim time i prava legenda kluba.

Nema potrebe isticati da je njegov dolazak ogromna stvar za klub kao što je Dečić, ali pred njima je ipak puno posla ako misle dohvatiti Sutjesku.


Tagovi

Fatos BećirajDinamo Zagrebcrnogorska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti