EXPA/PIXSELL
EXPA/PIXSELL

Igrao je za mlade Vatrene i Elf, a sad iz bundesligaša ide u treću ligu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 13.07.21. | 12:00

Za Augsburg je ugovorom vezan do ljeta 2024.

Jozo Stanić (22) idućih će godinu dana nositi dres njemačkog trećeligaša Wehen Wiesbadena. Mladi desni bek rođen u Augsburgu član je istoimenog kluba koji se natječe u Bundesligi, no kako je za prvu momčad dosad upisao tek dvije službene minute, i to još početkom 2019. u ligaškom susretu protiv Werdera, iskustvo mora skupljati drugdje.

U Wehenu će, zanimljivo, biti najvrjedniji igrač, s obzirom na to da ga Transfermarkt cijeni na pola milijuna eura. U glavnom gradu pokrajine Hessen tako su jednog Hrvata odlučili zamijeniti drugim, jer njihove je boje prošle sezone branio veznjak Jakov Medić, kojeg su nedavno za 400 tisuća eura prodali u St. Pauli. Spomenimo i kako je dio momčadi u sezoni 2019./20. bio napadač Slaven Belupa Torles Knoll.

Staniću to nije prva posudba u 3. Ligu, jer proteklih je godinu dana proveo na kaljenju u Zwickauu, gdje je skupio 36 nastupa i zabio jedan zgoditak. Sveukupno je dosad u mladim ligama Njemačke nastupio više od 100 puta, a ugovor s Augsburgom traje mu do lipnja 2024.

Iako mu se seniorska klupska karijera tek može zakotrljati, na reprezentativnom je planu situacija nešto drugačija. Stanić je, naime, u proljeće 2015. debitirao za njemačku u16 reprezentaciju, da bi u listopadu 2016. prešao među hrvatske u19 reprezentativce. Kao mladi Vatreni upisao je četiri nastupa, posljednji u rujnu 2017., i odonda nije dobio poziv da obuče kockasti dres.


Tagovi

Jozo StanićAugsburgBundesliga2. Bundesliga

Ostale Vijesti