REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS/Bernadett Szabo

Igrao je u mlađim uzrastima Hajduka, prošao brojne zemlje iz susjedstva, a sad bi mogao put Koreje

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.03.22. | 10:08

28-godišnji napadač rodom iz Livnog ove je sezone zabio osam golova u Mađarskoj.

Samo jedan nastup u elitnom razredu hrvatskog nogometa upisao je Marin Jurina, 28-godišnji napadač rodom iz Livnog koji nešto više od dvije godine igra jako dobro u dresu mađarskog Mezőkövesda.

Jurina je počeo u Slogi Uskoplje, zatim prelazi u mlađe uzraste Hajduka gdje se zadržao tek godinu dana, da bi onda seniorsko iskustvo krenuo tražiti u Zrinjskom. No, to mu nije pošlo za rukom pa se tako odlučio vratiti u HNL, njegov broj okrenuli su čelnici Zadra, ali sezona 13/14. za njega nije jedna od onih koje će zauvijek pamtiti. Jedini nastup u 1. HNL upisao je protiv Dinama na Maksimiru, Plavi su slavili rezultatom 3:0, a nakon što je shvatio kako na Stanovima neće do minuta koje želi, kreće njegovo seljakanje po Europi. Igrao je u Luksemburgu, Sloveniji i Makedoniji, u međuvremenu je u dva navrata bio i u BiH, a od siječnja 2020. član je mađarskog prvoligaša Mezőkövesda.

Njegova momčad nalazi se na 10. mjestu NB I. lige, a u svojim redovima imaju pet bivših HNL-ovaca (Lukić, Katanec, Beširović, Kiš, Jurina). No, prema svemu sudeći ta bi se brojka mogla uskoro malo smanjiti, jer za Jurinu je navodno ozbiljan interes pokazao južnokorejski Pohang.

Riječ je o peterostrukom prvaku Južne Koreje, a svojevremeno su za spomenuti klub igrala četvorica Hrvata (Bisaku, Jeličić, Komljenović, Čordaš). Danas je Pohang na 4. mjestu K lige s šest bodova manje od vodećeg Ulsana, a ne tako davno za njih je igrao Tomisalv Kiš, današnji suigrač Jurine.

Iako nema nikakvih potvrda koliko je interes ozbiljan, izgleda kako bi Jurina mogao naplatiti svoje dobre igre unosnim transferom u Aziju. Naravno, sve o ligi može saznati kod Tomislava Kiša, a hoće li se transfer u konačnici i dogoditi tek treba vidjeti.


Tagovi

Marin JurinaMezokovesdJužna KorejaPohang

Ostale Vijesti