Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Igrač zbog čijeg nastupa je Uefa izbacila Dinamo iz Europe potpisao za matični klub

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.08.23. | 15:59

Novi izazov u seniorskoj karijeri.

U punom jeku je prijelazni rok u svim ligama, pa se tako i mnogi niželigaši pripremaju za izazove koji im uskoro slijede. Germanijakov transfer radar zabilježio je jedan zanimljiv prelazak, a radi se o Matiji Fintiću.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ako vam ovo ime zvuči poznato, dovoljno se vratiti u 2016. godinu kada su juniori Dinama sjajno igrali u Ligi prvaka. Bila je to momčad za koju su igrali Borna Sosa, Dani Olmo, Josip Brekalo, Nikola Moro, Filip Benković, Amer Gojak i drugi. U juniorskoj Ligi prvaka dogurali su do osmine finala, gdje su s 2-0 pobijedili Anderlecht.

U 83. minuti spomenute utakmice u igru je umjesto Danija Olma ušao Matija Fintić, koji nije imao pravo nastupa zbog tri žuta kartona iz grupne faze. No, u Dinamu je nekome ispod radara prošla činjenica da se kartoni nakon grupne faze nisu brisali, tako da je Fintić ostao u sastavu i ušao je u završnici dvoboja pri rezultatu 2-0. Uefa nije imala milosti te je, zbog administrativne pogreške, izbacila juniore Dinama iz Europe.

Nije pomoglo ni to što se iz Anderlechta nisu žalili na Fintićev nastup, dok je Dinamo ponudio da snosi troškove odigravanja ponovljene utakmice.

"Ne želimo uzeti njihovo mjesto. Oni su nas pošteno pobijedili na terenu i ne želimo preko žalbe do četvtfinala. Njihov suspendirani igrač nije utjecao na konačan rezultat. Nadamo se da nam neće biti ponuđeno mjesto u četvrtfinalu", tada je govorio direktor omladinskog pogona Anderlechta, Jean Kindermans.

Ipak, krovnu europsku nogometnu organizaciju to nije previše zanimalo, tako da je Modre izbacila iz Europe. Fintić je pod ugovorom s Dinamom ostao još nekoliko godina, a nisu ga mazile niti ozljede te je zbog ozljede ligamenata koljena imao dugu pauzu. Sezonu 2019/20 odigrao je na posudbi u Istri 1961 te je tamo upisao 16 nastupa u Hrvatskoj nogometnoj ligi, a zabio je i jedan pogodak. Uslijedili su nastupi za drugu momčad Dinama, Dubravu, Jarun i Sesvete, gdje je Fintić skupio bogato iskustvo u Prvoj NL, ostvarivši učinak od šest golova i devet asistencija u 101 nastupu.

U novoj sezoni, Fintić će zaigrati za svoj matični klub – Dugo Selo, klub u kojem je njegov otac Damir predsjednik. Oni se natječu u Drugoj NL, tako da će Fintić i dalje igrati u rangu koji je jedinstven za cijelu Hrvatsku. Dugo Selo će u prvom kolu spomenute lige gostovati kod Krka, a prvi nastup pred svojim će navijačima Fintić imati 26. kolovoza protiv Opatije. (I.M.)



Tagovi

Matija FintićDruga NLDruga nogometna ligaDugo Selo

Ostale Vijesti