Denis Kapetanovic/PIXSELL
Denis Kapetanovic/PIXSELL

Igrač Rijeke mijenja reprezentaciju, igrat će za Hrvatsku

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.09.23. | 08:06

Vijest je potvrđena.

Mladi veznjak Rijeke Silvio Ilinković u dosadašnjoj je karijeri branio boje Bosne i Hercegovine. Skupio je više od 20 nastupa za razne selekcije susjedne nam države, a za U21 vrstu BiH odigrao je šest utakmica.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, na tom će broju stati jer se nije odazvao pozivu izbornika Igora Jankovića, koji je za Sportsport.ba potvrdio kako Ilinković mijenja reprezentativni dres i prelazi pod okrilje Hrvatske.

"Danas se cijeli dan piše vezano za tu temu. Mediji brzo sve saznaju. Ilinković je svojim partijama zaslužio dres reprezentacije, dobio je poziv kao i svaki prethodni put. Nije se odazvao na poziv, već je telefonski isključivo javio meni i rekao da je odlučio s obitelji da promijeni reprezentativni dres. Ubuduće će igrati za Hrvatsku. Neću ništa ružno reći o igraču, želim mu svu sreću, ali trenutak samog otkazivanja i generalno postupak nije nimalo nogometni ni profesionalan, ali to njemu neka ide na čast", izjavio je Janković za sportsport.ba.

Ovaj veznjak rođen 2002. godine rođen je u Novoj Bili u Bosni i Hercegovini, mjestu iz kojeg stižu i talentirana košarkaška braća Zvonimir i Tomislav Ivišić. Ponikao je u omladinskoj školi u Širokom Brijegu, da bi 2018. prešao u omladinski pogon Rijeke, koja je prije dvije sezone odlučila da je mladom veznjaku najpotrebnija minutaža. Kako mu to na Rujevici nisu mogli garantirati, Ilinković je prvo odradio sezonu u Posušju, gdje je skupio 27 nastupa.

Nakon toga, uslijedio je korak više te je boravio u Zrinjskom, što se pokazalo kao fantastičan izbor. Iza njega je sezona s 23 prvenstvena nastupa, u kojima je zabio dva gola i podijelio jednako toliko asistencija. Ove sezone u Rijeci je skupio osam nastupa, svaki puta kao joker s klupe, no pokazao se kao vrlo dobra zamjena i s pravom dobiva solidnu minutažu na početku riječke avanture. Dosad je u ovoj sezoni upisao jednu asistenciju. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Silvio IlinkovićHrvatska nogometna reprezentacijaHrvatska U21nogometna reprezentacija bosne i hercegovineBiH nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti