Popović (desno) nakon pobjede nad Hrvatskom 2006.Action Images / Michael Regan
Popović (desno) nakon pobjede nad Hrvatskom 2006.Action Images / Michael Regan

I Tony Popović kandidat za trenera Bijelih!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.05.24. | 11:44

U Hajduk bi trener od 'tamo dolje' došao drage volje

Tony Popović, koji nije pod ugovorom, jedan je od kandidata za vođenje hrvatskog diva splitskog Hajduka - dvije godine nakon što je odbio Majstora s mora kako bi preuzeo klupu u Melbourne Victoryju, piše australski portal FTBL, što nije iznenađenje, jer Popovića

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Šesterostruki prvaci HNL-a isprva su se obratili Popoviću nakon njegova osvajanja Premiers Platea s Perth Gloryjem, ali on se već obvezao Victoryju, koji ga je okrunio trenerom s najvećom zaradom u A-ligi uz paket od 900.000 dolara po sezoni.

Nakon razlaza s trenerom Mislavom Karoglanom u travnju, nakon implozije borbe za naslov prvaka u HNL-u, pomoćnik Jure Ivanković postavljen je na privremeno mjesto trenera Hajduka. Međutim, novoimenovani sportski direktor Nikola Kalinić traži puno radno vrijeme, a hrvatski izvori sugeriraju da je Tony Popović (50) među onima koji se razmatraju za tu poziciju, piše australski nogometni portal.

Trener Victorya, koji još liže svoje rane od dramatičnog poraza u velikom finalu A-lige od Central Coasta prošlog vikenda, ima mogućnost ostati na mjestu - sve dok pristane na drastično smanjenje plaće na oko 350.000 dolara po sezoni.

Bilo kakva ponuda Hajduka, doma australskih veznjaka Anthonyja Kalika i Noe Skoke, također ne bi bila u visini Popovićevog trenutnog paketa zarade, ali prestiž bi mu bio biti na čelu kluba koji se može pohvaliti tako uglednom poviješću, pa je to svakako primamljiv posao za trenera hrvatskog podrijetla rođenog i odraslog u Sydneyu.

Popovićeve prethodne dvije inozemne trenerske avanture brzo su se pokvarile, s turskim Karabüksporom i grčkim Xanthijem, koji su ga otpustili nakon samo nekoliko utakmica usred unutarnjih nereda izvan njegove kontrole.

Trener Victoryja je nakon velikog finala rekao kako očekuje da će svoju budućnost riješiti u roku od dva tjedna, a očekuje se da će Kalinić uskoro obaviti razgovor o tome koga će predstaviti kao čovjeka koji će vratiti Hajduk - koji je bio drugi u dvije od posljednje tri sezone - u silu koja osvaja titulu, piše Dave Lewis.

Ako Popović ili odbije ulogu, ili ne uđe u konačni izbor, očekuje se da će pristati ostati u Victoryju pod smanjenim uvjetima, završava svoj članak ftbl.com.au. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Tony PopovićHajdukAustralija

Ostale Vijesti