Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

I Metalac ima svog Miuru: S 59 godina i ugrađenim stentovima spašava klub od gašenja

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.11.21. | 09:34

Predsjednik osječkog niželigaša obukao kopačke jer klub nema dovoljno igrača za registraciju!

Nekoć drugoligaš, danas pri samome dnu 1.ŽNL Osječko baranjske županije. Takva je realnost Metalca iz Osijeka, nekoć rasadnika talenata koji su kasnije ostvarili zavidne karijere. Dres Metalca je nosio Nenad Bjelica, ali i Matthias Chago. U Metalcu su igrale i veličine poput Ivana Lukačevića i Ivice Grinje, no malo što se može mjeriti s Borom Ivkovićem, od milja zvanim Gascoigne.

Klupska povijest je naime bogatija za jedan posve neobičan nastup. Trenutni klupski predsjednik je bio primoran obući seniorski dres jer momčad nema dovoljno raspoloženih igrača!

Kako javljaju Sportske novosti, s 59 godina na leđima, opterećen srčanim problemima, Boro je zaigrao za svoj klub uz ugrađene stentove i višak kilograma, jer netko igrati mora. Njegov liječnik sigurno nije bio oduševljen činjenicom da će popularni Gascoigne ganjati loptu, no on je vrlo brzo skupio tri žuta kartona pa je i ta avantura brzo završila. Iako njegovi nastupi neće spasiti Metalac od ispadanja, Ivković se može pohvaliti da je jedan od najstarijih igrača koji su zaigrali na nekoj službenoj utakmici.

Usporedbe radi, jedan Kaziyushi Miura koji se često spominje u kontekstu dugovječnosti na terenu, ima tek 54 godine, za Ivkovića je jedan najobičniji junior. Doduše, Miura igra za Yokohamu već punih 16 godina, ne bi se uopće začudili da prestigne ovog požrtvovnog klupskog predsjednika koji je riskirao i vlastito zdravlje, samo da klub može registrirati dovoljan broj imena.

Za tri dana Metalac putuje u goste Piškorevcima, ukoliko upišu pobjedu, skoćit će na četrnaestu poziciju. Ako će na kraju sezone zagustiti, zna se tko je spreman ući u igru. A kad je važno, onda nisu bitni ni stentovi ni



Tagovi

MetalacOsijekBoro Ivković

Ostale Vijesti