Reuters
Reuters

¡H(V)ALA MADRID: Dinamo u playoffu Lige prvaka, osigurao prezimljavanje, a euro-sezona kreće krajem kolovoza!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.06.24. | 22:52

Pobjedom Real Madirda profitirao je i zagrebački Dinamo.

Real Madrid osvojio je svoju 15. Ligu prvaka, a Luka Modrić je sudjelovao u njih čak šest. Ova Realova titula je važna stvar i za hrvatskog prvaka Dinamo, budući da mu je pobjeda donijela plasman u playoff Lige prvaka u kojem će Dinamo biti nositelj. Prema tome, Plavi će iduće sezone igrati najmanje Europsku ligu, a imaju i otvoreni put prema plasmanu u novi format elitnog klupskog natjecanje.

Pobjeda Kraljeva u finalu Lige prvaka omogućuje duže i kvalitetnije pripreme za Jakirovićev stručni stožer i, prije svega, duži odmor Dinamovih igrača.

Naravno, niti pobjeda Borussije Dortmund, koja je bila bolja sve do prvog gola Reala, za Dinamo ne bi bila 'smak svijeta'. Igranje od drugog pretkola je dobro poznato za Plave, ali i dobra prilika da, zbog veće koncentracije utakmica, priliku dobiju Dinamu vrlo bitni mladi igrači. Tako su priliku prošlog ljeta dobili Petar Sučić, Antonio Marin i Luka Lukanić koji je brzo posuđen u Zrinjskom. No, sada će se mladi igrači morati kaliti u HNL-u, jer se playoff Lige prvaka igra od 20. do 28. kolovoza. Dinamo će, dakle, krenuti kasnije s pripremama (početak srpnja), što je raritetni luksusz za zagrebački klub.

Ne samo to, nego je Dinamo ovom pobjedom Reala osigurao novo 'prezimljavanje' u Europi, budući da se ligaška faza LP i EL igra i u veljači 2025.

Osim što je kasniji kraj sezone raritetni luksuz za zagrebački klub, Dinamo ima zagrantiranu značajnu zaradu od UEFA-inih natjecanja.

Sigurno mjesto u Europskoj ligi donosi 13-15 milijuna eura UEFA-inog novca. To je samo početni kapital, jer svaki bod u EL vrednuje se sa 150 tisuća eura, tako svaka pobjeda u skupini donosi još 450 tisuća Eura.

Naravno, igranje Europske lige garantira prodanih više od 20 tisuća ulaznica po utakmici, a bit će ih četiri domaće. Igranje EL Dinamu garantira i više prodanih godišnjih ulaznica, više članstva i, dakako, veću zaradu od makretinga, kao i hrane i pića.

No, Plavi u ovom trenutku sanjaju samo jedno. Ulazak u Ligu prvaka Dinamu donosi oko 20 milijuna eura, a u Elitnom natjecanju svaki bod vrijedi 700 tisuća eura, odnosno 250 tisuća više od – pobjede u EL. Uz to, Liga prvaka bi Dinamu donijela još puno veći profit od marketinga i matchday incoma.

Sve u svemu, uprava Dinama trebala bi poslati brzojav na Santiago Bernabeu uz poruku: ¡H(V)ALA MADRID! (N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



 


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoReal MadridLiga prvakafinale Lige prvakaBorussia Dortmund

Ostale Vijesti