REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

Hvala, Ivane: Pep pronašao zamjenu za Rodrija, afirmirao ga Hrvat

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.09.24. | 14:01

Dolazak Talijana moguć je tek u zimskom prijelaznom roku 2025.

Rodrijeva ozljeda koljena zbog koje će prema riječima Pepa Guardiole propustiti cijelu sezonu (ako bi se i mogao vratiti prije, zbog borbe za trofeje vjerojatno neće biti prostora za ‘vraćanje’) velika je prilika da se još više treneru Manchester Cityja u ulozi ‘šestice’ nametne Mateo Kovačić, što je posredno dobro i za hrvatsku reprezentaciju, koja je ovo ljeto ostala bez Marcela Brozovića, a neminovan je I oproštaj Luke Modrića, najkasnije nakon Svjetskog prvenstva 2026.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, prema pisanju Guardiana, Manchester City navodno razmišlja o dovođenju novog igrača za ulogu defenzivnog veznog igrača “koji zna igrati”, a Pepu se sviđa talijanski reprezentativac afirmiran prošle sezone pod vodstvom Ivana Jurića, Samuele Ricci (23), standardan i ove sezone u Torinu pod novim trenerom Paolom Vanolijem.

Katalonac je potvrdio je u petak da će Rodri propustiti ostatak sezone zbog ozljede prednjeg križnog ligamenta i sugerira se da je odredio 23-godišnjeg Talijana da mu pomogne u prilagodbi na život bez najvažnijeg veznog igrača.

Dakako, dolazak Riccija, koji je kod Jurića uvijek igrao kao druga 'šestica' ili 'osmica' moguć je tek u zimskom prijelaznom roku 2025. (G)



Tagovi

Samuele RicciTorinoIvan JurićPep GuardiolaManchester CityRodriMateo Kovačić

Ostale Vijesti