Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski vratar napustio Chelsea i stigao na posudbu u posljednju momčad Druge slovenske lige

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.08.21. | 13:07

Za rubriku vjerovali ili ne.

Mladi vratar Chelseaja i aktualni U-19 reprezentativac Hrvatske, Karlo Žiger, ovu će sezonu provesti na posudbi u slovenskom drugoligašu Rudaru iz Velenja.

Žiger prije četiri godine prešao iz Zagreba u Chelsea, a prošle je sezone skupio 10 nastupa za U-23 momčad Plavaca. Primio je 11 pogodaka, u tri je utakmice svoju mrežu sačuvao netaknutom, a od ove sezone će osjetiti čari 'pravog' seniorskog nogometa budući da je poslan u Rudar kako bi skupio prijeko potrebno iskustvo i po mogućnosti zaradio novi ugovor s londonskim velikanom.

Žiger prema Transfermarktu vrijedi 150 tisuća eura, a ugovorno je vezan za Chelsea do ljeta 2023. godine. Branio je za U-18, U-19 i U-23 momčad Palavaca, ali trener Andy Mayers u ovom trenutku ima veće povjerenje u Finca Lucasa Bergströma zbog čega je u konačnici i poslan na posudbu.

Rudar u novoj sezoni ima velikih obrambenih problema, a da se još nisu 'posložili' vidi se i po pogledu prvenstvene tablice. Naime, nakon tri odigrana kola u drugom razredu slovenskog nogometa Rudar se nalazi na začelju bez ijednog osvojenog boda.

Prilagodba na novu sredinu ne bi trebala trajati predugo jer Rudar u svojim redovima ima četvoricu Hrvata, s tim da je od njih najpoznatiji Juraj Spudić koji je prošle sezone skupio tri nastupa (sva tri u Kupu) za Goricu.

Rudar je u sezoni 19/20. ispao iz Prve slovenske lige, da bi lani sezonu okončali na osmom mjestu s čak 24 boda manje od Radomlja. Iako je uprava vjerovala da odmah u prvoj sezoni mogu izboriti povratak u elitu, izgleda da će na to još malo pričekati.


Tagovi

ChelseaChelsea U23Karlo ŽigerRudar VelenjeSlovenska nogometna ligaDruga slovenska liga

Ostale Vijesti