Josip Regovic/Pixsell
Josip Regovic/Pixsell

Hrvatski sudac delegiran za prvo pretkolo Lige prvaka, Bel jedan od pomoćnika

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.06.24. | 11:36

Sudit će ogled između Ordabasyja i Petrocuba.

Patrik Kolarić, sudac kojeg se već neko vrijeme u Lijepoj našoj naziva 'mladim talentom', delegiran je od strane Uefe za prvo pretkolo Lige prvaka između Ordabasyja (Kazahstan) i Petrocuba (Moldova) gdje će imati ulogu glavnog suca.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Na tom ogledu pomoćni suci bit će Luka Pajić, Ivan Starčević i Dario Bel. Valja naglasiti kako će Kolariću, koji je nedavno proslavio svoj 30. rođendan, ovo biti prvi dvoboj u najelitnijem europskom klupskom natjecanju, makar u prekolu.

Kao kontrolor suđenja je određen Georgios Bikas iz Njemačke dok će ulogu delegata obavljati Belgijac Jean Paul Mievis.

Podsjetimo, Kolarić je član elitne skupine hrvatskih sudaca, a posljednji ogled u kojem je dijelio pravdu bio je onaj između Dinama i Osijeka kad su Plavi pogotkom Arijana Ademija u 73. minuti došli do minimalne pobjede u 34. kolu HNL-a. Na tom ogledu podijelio je četiri žuta i jedan crveni karton (Duarte), s tim da su mu Osječani zamjerili odluku prilikom starta Ristovskog na Matkoviću kad se Dinamov branič 'izvukao' samo sa žutim kartonom. S tom pobjedom Dinamo je i matematički osigurao naslov prvaka Hrvatske, sedmi u nizu, a ukupno 25.

Kolarić je kao glavni sudac u HNL-u debitirao prije nešto više od tri godine kad je sudio ogled Šibenika i Slaven Belupa (31. kolo, sezona 21./22.), da bi već u svojoj trećoj utakmici u HNL-u dobio priliku dijeliti pravdu na Derbiju u kojem je Dinamo slavio s 3-1. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Patrik KolarićDario Belpretkolo Lige prvakaSuci

Ostale Vijesti