REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

Hrvatski stoper alternativa za Hummelsa, a dobar odnos s trenerom Bologne drži mu dionice visoko

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.07.24. | 11:30

Ovog ljeta sigurno napušta klub, ali se još uvijek ne zna gdje će nastaviti karijeru.

Iako se prije 10-ak dana pisalo o tome kako je transfer Riccarda Calafiorija u Arsenal za 50 milijuna eura 'gotova stvar', u drugoj polovici srpnja službene potvrde još uvijek nema. Neki sada pišu da bi posao mogao propasti, neki pak da ga Motta pokušava 'obrlatiti' pa dovesti u Juve, ali u svakom slučaju jasno je da je transfer blizu realizacije budući da u Bologni već neko vrijeme aktivno rade na dovođenju zamjene za igrača koji je sjajnom asistencijom uposlio Zaccagnija čiji je pogodak bio koban za Hrvatsku na netom završenom Euru.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U Bologni, naime, već neko vrijeme rade na dovođenju Hummelsa. Koji možda nije više u cvijetu mladosti, ali njegovo iskustvo bi 'dušu dalo' za momčad koja je nakon 60 godina izborila povratak u Ligu prvaka. No, nije Bologna jedini talijanski klub koji bi ga htio dovesti, Nijemac je navodno na meti Coma, a budući da je Cesc Fabregas ovog ljeta s nekoliko poteza pokazao kako ima velike ambicije, ne bi bilo nemoguće da Hummels umjesto prekrasne Bologne, gdje može igrati i Ligu prvaka, odabere odlazak u još ljepši Como gdje će u još usporenijem ritmu moći odraditi sezonu ili dvije.

Kako se Hummels nećka, tako su u Bologni 'bacili oko' i na neke druge stropere. Jer, oni si ne mogu dopustiti da zamjenu za Calafiorija ne dovedu. Hummels je, dakle, njihov prvi pick, dok je alternativa za Nijemca hrvatski stoper Marin Erlić (26).

On je sa Sassuolom ispao u Serie B, ali, kako bi ostao član reprezentacije i dalje, sam je jasno i glasno istaknuo kako ovog ljeta planira promijeniti sredinu. Njegov potencijalni transfer u Bolognu nekako djeluje još realnije kada uzmemo u obzir da je novi trener talijanske momčadi postao Vicenzo Italiano (46) koji je prethodno radio u Fiorentini, a s Erlićem je u odličnim odnosima još otkako su zajedno surađivali u Speziji.

Osim Hummelsa i Erlića, Bologna prati i Jaku Bijola iz Udinesea te Leonarda Balerdija, s tim da transfer potonjeg ipak djeluje prilično nerealno kad se uzme u obzir da OM za njega traži minimalno 20 milijuna eura, što je 17 milijuna eura više od onoga za koliko bi u Bologni mogli dobiti Erlića.

U svakom slučaju, Erlić će uskoro promijeniti klub, a hoće li u Bolognu, Atalantu ili neki treći klub, tek ćemo vidjeti. No, Bologna, Liga prvaka, ponovna suradnja s Italianom… Ne zvuči loše, morate se složiti. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Martin ErlićBolognaSassuoloSerie ASerie BtransferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti