Hrvatski reprezentativac iz Kijeva: Ukrajinci nam spremaju pakao!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.09.17. | 08:34

Hrvatsku očekuju ključne utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić danas će objaviti popis kandidata na koje računa za preostale dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 'Vatreni' podsjetimo, igraju protiv Finske i Ukrajine, a Čačić za ključne okršaje neće imati na raspolaganju ozlijeđenog Kovačića te najvjerojatnije Subašića te otprije otpisanih - Ćorluke, Pjace i Jedvaja.

Izbornik će moći računati na Josipa Pivarića, koji igra u kijevskom Dynamu, a u razgovoru za Sportske novosti je otkrio kakvu paklenu atmosferu pripremaju Ukrajinci Hrvatskoj devetog listopada.

Oni su optimisti kao i mi, vjeruju da će se plasirati na Svjetsko prvenstvo, da će nas pobijediti. Isto tako vjeruju da će napuniti stadion, da će imati ogromnu i fanatičnu podršku s tribina. Međutim, smatram da smo mi kvalitetniji i da ćemo u tom paklu koji će napraviti ukrajinski navijači, mi trijumfirati. Nama će pun stadion biti dodatna motivacija, ogroman poticaj. Stadion nakrcan do vrha i prava atmosfera, ono je što će nas inspirirati“.

Hrvatska više nema prava na kalkulacije.

Velik sam i čvrst optimist, baš ništa ne može pokolebati moj optimizam. Da, sad smo pod pritiskom, sada se sve odlučuje, nema više popravnih ispita ili polažeš ili padaš. Ali kad smo god bili pod pritiskom, bili smo pravi. Apsolutno sam uvjeren da ćemo takvi biti i sada. Što je bilo, bilo je, ne treba se vraćati u prošlost, na Island ili Tursku, treba samo gledati na Finsku i Ukrajinu. Ako pobijedimo i plasiramo se u Rusiju, više se nitko neće sjećati Islanđana i Turaka. Vidjet ćete, sve će završiti dobro“, optimističan je Pivarić.

Prvi nam je ispit protiv Finske, koju smo svladali u Tampereu sa 1:0.

Sjećam se utakmice, bilo je dosta zahtjevno i teško. Finci su tjelesno iznimno moćni, jaki, čvrsti, agresivni u duelu, sve puca kada uđu u kost. Igraju s dugim loptama pa što se dogodi u skoku. Naravno, ne treba uopće govoriti tko je favorit ali Finci su u zamahu, sa dvije uzastopne pobjede, protiv Islanda i Kosova, sigurno im je to dalo dodatno samopouzdanje. Trebamo biti oprezni, uvijek koncentrirani. Vjerujem da su tri boda naša, a onda slijedi odlučni obračun s Ukrajinom“.

Domaća utakmica sa Finskom na rasporedu je šestog listopada, a posljednji dvoboj kvalifikacija tri dana kasnije na gostovanju kod Ukrajine.

(Foto: Action Images)


Tagovi

kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godineKvalifikacije za Svjetsko prvenstvoHrvatska nogometna reprezentacijaJosip Pivarić

Ostale Vijesti