Futsal Week Facebook
Futsal Week Facebook

Hrvatska srebrna na prestižnom međunarodnom turniru

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.06.24. | 10:07

U konkurenciji ponajboljih juniorskih reprezentacija Europe Hrvatska se pokazala u sjajnom svjetlu.

Hrvatska U19 reprezentacija, koju vodi trener MNK Rijeke Duje Maretić, osvojila je srebrnu medalju na prestižnom međunarodnom turniru Futsal Week Summer U19 Cupu. Futsal Week je serijal turnira koji se od 2013. održava diljem Lijepe naše, posljednjih godina najčešće u istarskom Poreču.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U lipnju su na Futsal Weeku u Poreču održana čak dva turnira, a Hrvatska je na oba ostvarila značajne uspjehe. Hrvatska ženska futsalska reprezentacija ostvarila je četvrto mjesto iza reprezentacija Italije, Finske i Poljske.

Još bolji uspjeh postigla je U19 reprezentacija koja je u grupnoj fazi svladala Češku s 2-0 golovima Ive Šimuna Barišića, a potom i Srbiju s 3-2 (jedan gol zabio je Ivan Posavec, a dva Barišić) čime je izborila plasman u finalnu skupinu u kojoj su se još nalazili Italija i Španjolska. Hrvatska je Italiju svladala sa 6-5. Golove za U19 Futsal Vatrene su zabijali Barišić, Matej Parlov, Roko Rečić, Grosso (autogol) i Posavec golom dvije minute prije kraja za konačni rezultat.

Foto: Futsal WeekFoto: Futsal Week

Hrvatska je u drugoj utakmici izgubila od Španjolske 3-5, a Fustsal La Roja je u zadnjoj utakmici svladala Futsal Azzurre s 3-1 i osvojila turnir, dok je Hrvatska ovaj Futsal Week završila na drugom mjestu.

Fotogaleriju s turnira možete pogledati OVDJE.

Hrvatska je igrala u sastavu: Ivano Cjetojević, Leo Rašić, Marin Jurić, Ivano Peruško, Dino Pačko, Roko Rečić, Ivo Šimun Barišić, Leon Ferenček, Ivan Posavec, Marko Tolj, Florijan Raković, Matej Parlov, Roko Kusaković, Frano Brzović, Adrian Mičić, Pino Rečić.

Stručni stožer: Duje Maretić, Antun Bačić, Mario Modrušan, Domagoj Čondić

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalfutsalHrvatska futsal reprezentacijaFutsal Week

Ostale Vijesti