Hrvatska sjajna u prvom poluvremenu, u nastavku morala spašavati pobjedu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.04.23. | 08:04

Jaki međunarodni turnir u Rabatu Futsal Vatreni otvorili pobjedom.

Hrvatska futsal reprezentacija svladala je Francusku s 5:4 na otvaranju jakog međunarodnog turnira koji se održava u marokanskoj prijestolnici Rabatu. Izabranici Marinka Mavrovića igrali su sjajno u prvom dijelu, na odmor se otišlo s prednosti Hrvatske od 5:1, da bi Francuzi do 35. minute zabili tri pogotka, imali još nekoliko prilika za izjednačenje, ali nisu uspjeli stići do boda. Sutra je na rasporedu sudar prvaka Azije Japana te prvaka Afrike, ujedno i domaćina turnira, Maroka. Futsal Vatreni svoju drugu utakmicu igraju u nedjelju (16. travnja) protiv Maroka, a u ponedjeljak zatvaramo turnir dvobojem protiv Japana.

Hrvatska je Francuskoj prvi pogodak zabila u šestoj minuti, Kristijan Postružin prebacio je istrčalog vratara Francuske Louisa Marqueta, a David Mataja pospremio je loptu u praznu mrežu za prvi pogodak Futsal Vatrenih. Šest minuta kasnije razigrani Postružin udvostručio je prednost naše reprezentacije nakon akcije u kojoj su svoj obol još dali Franco Jelovčić i Mataja. Francuska je smanjila u 16. preko Stevea Bendalija, a od 17. kreće šou Antonija Sekulića. Postružin je izborio šesti faul francuske reprezentacije, a deseterac je iskoristio pivot Olmissuma koji je minutu kasnije zabio svoj drugi pogodak na utakmici na dodavanje Kristiana Čekola. Sekulić je kompletirao svoj hattrick u 20. minuti nakon još jednog udaraca iz 'akumulacije'.

Osokoljeni velikom prednosti i sjajnom igrom u prvom dijelu, Futsal Vatreni nastavak utakmice nisu otvorili najbolje. Abdessamad Mohammed je već u 22. minuti smanjio na 2:5. Uslijedio je novi dobar period igre naše reprezentacije, francuski golman je s nekoliko dobrih obrana spriječio Futsal Vatrene da zabiju i šesti, a onda je krenula panika. Souheil Mouhoudine je u 32. pogodio za 3:5, a tri minute kasnije Amin Benslama poentira za konačni rezultat. Krenuli su Francuzi u potpunu ofenzivu, ubacili su i golmana-igrača, a vrijedi istaknuti sjajnu obrambenu intervenciju dinamovca Kristijana Postružina, uz Sekulića najboljeg pojedinca susreta, koji je u 37. klizećim startom izbacio loptu s gol-linije.

Za reprezentaciju Hrvatske u Rabatu su nastupili: Zoran Primić, Niko Vukmir, Kristian Čekol, Duje Kustura, Mateo Mužar, Franco Jelovčić, Antonio Sekulić, Josip Jurlina, Kristijan Postružin, David Mataja, Marko Kuraja, Manolo Bilić, Luka Pavlović, Ante Piplica, trener: Marinko Mavrović


Tagovi

FutsalfutsalHrvatska futsal reprezentacija

Ostale Vijesti